Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 10-Jul-2025 4:35:55

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: 24-Jan-2007 9:09:30 
Mikseris.LV power user

Vakar pilnīgi nejauši atradu citātu, kas perfekti sasaucas ar pagājušās nedēļas diskusiju:"The texts that I sometimes include in my music, are an inseparable part of it. They form a whole. I would never merge a music and a text that didn't fit together. It's very important for me that the texts have their poetic side and that they always have some meaning. That they are not the typical unimportant lyrics to fill in. On the other hand, I think it vital to sing in other languages besides English. It's very important to spread the culture from many different countries so as to prevent being immersed in the culture of a few, the Anglo-Saxon one. This is why I try to diversify the languages I incorporate to my themes. I also love exploiting the different vocal texture of each language."
Šos vārdus ir teicis Pascal Languirand, cilvēks-mistika :) Nezinu vai daudzi no Jums pēc tam, kad būsiet BEIDZOT uzcepuši vismaz vienu Nr.1 hītu visā pasaulē, kas atstāja milzīgu iespaidu uz visu popmūzikas scēnu, varētu tā mierīgi pateikt, ka tas bija tikai tāds "joks", kam nav nekāda sakara ar "īsto" mūziku. Vai te ir kāds, kas bez googles palīdzības varētu pateikt, kas ir Pascal Languirand? Mūzikas industrija nepiedod tiem, kas neēd no rokas :) Bet varu saderēt, ka lielākā daļa no klātesošajiem zinās viņa hītu. Kādu?
Netēlošu baigi viedo, jo topiku atraku tikai vakar un arī man tas sagādāja pārsteigumu:

http://www.amazings.com/articles/article0017.html

Enjoy :roll:

Post subject:
PostPosted: 24-Jan-2007 11:24:54 
Mikseris.LV power user

tas nav enigmas vecis ?? neskatijos vel guugli

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940

Post subject:
PostPosted: 24-Jan-2007 15:27:02 
Mikseris.LV power user

Quote:
tas nav enigmas vecis ?? neskatijos vel guugli
Tiem, kam patīk krustvārdu mīklas piebildīšu, ka vīrelis ir no Kanādas un hīts tika radīts tālajā 1983. gadā :)

P.S. Man gan tas sevišķi nepalīdzētu :)

Post subject:
PostPosted: 24-Jan-2007 16:37:35 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

http://www.youtube.com/watch?v=7mIRbQk7VWk

Klasika, varētu teikt

Post subject:
PostPosted: 24-Jan-2007 17:48:17 
1 līmenī - Mikseris.LV forumā

bullshits, lirika var buut nenoziimiigs teksts, vai pat vienkaarshi "pa-ra-paa / shuba-du-baa" -- as long as it conveys emotion

un vispaar, cilveeka balss noveersh uzmaniibu no muuzikas, kaa nekaa esam visjuutiigaakie tieshi pret attieciigo frekvenchu spektru

tas taa: meerkjeeju uz to, ka nav un nebuus universaalaas receptes

ak jaa, un nezinu taadu Paskaalu un negribu zinaat :twisted:

Post subject:
PostPosted: 24-Jan-2007 18:34:00 
Mikseris.LV power user

Quote:
bullshits, lirika var buut nenoziimiigs teksts, vai pat vienkaarshi "pa-ra-paa / shuba-du-baa" -- as long as it conveys emotion

un vispaar, cilveeka balss noveersh uzmaniibu no muuzikas, kaa nekaa esam visjuutiigaakie tieshi pret attieciigo frekvenchu spektru

Viss ko tu šeit saki nekur tālāk par parapapā, shubidubā arī netiek. Dziesma pēc idejas vispār ir tikai teksts, kas ietērpts mūzikā. Nenoliedzu arī tīras mūzikas eksistenci, bet diskusija bija par to kādā valodā JĀDZIED. Peace!
Pārvaldīt teksta fonētiku ir augstākā pilotāža, jaunie autori sāk ar pliku skaņu.

Post subject:
PostPosted: 24-Jan-2007 19:59:23 

Kaut kā mani personīgi neuztrauc tas kādā valodā kurš pļurkst savu tekstu. Dažam varbūt gribās cerēt uz globālo produktu - lūdzu, galu galā LV tā pat reti kurš albūmu pērk veikalā (tizls princips gan). Citam ir nereālais valodas patriotisms. Bet manis pēc visi gali, galējības var iet un pakārties. Es daru tā kā man gribās un tādēļ ka gribās nevis pēc kāda ***** reglamenta. Ja ir jautājums par to "kādēļ gribās", tad tā jau ir audzināšanas nevis mūzikas tēma.

ENG skan krutāk 1 gadījumā - tad ja klausītājs nerubī ne vārda no tā visa un klausās piemēram Scooter utt, jo nu jēga tajā tekstā parasti ir izsakāma arī ar zīdaiņa murmulēšanu, takā kāda starpība kādā valodā. Tiktāl kamēr spēj angliski ļurkstēt, ir nereti gadījumi kad to pavada ar tādu akcentu ka nevar saprast kā vārdā tur vokālists tā mokās, bet lai tak, es dažādus cilvēku gaumes, modes un stiliņu jokus nesaprotu, ne jau tādēļ tiem būtu jākaitina.

Mūzika ar tekstu var nest kādu domu, un normāli ir tad ja autors to pasniedz saviem klausītājiem saprotamā veidā. Ja doma ir tik vien kā "mazā es tevi mīlu", "norauj jumtu tusiņam" vai "dejoju ar asarām acīs" tad manis pēc (atvainojiet man šī nonsensa stilu fanātiskie klausītāji) bet var purkšķēt kādā valodā grib. Popšņa klausītājs ņem pretim, nu i pa pirmo, skābeklis pagaidām pietiek visiem, priekš kam man veltīgi nervus bendēt.

Post subject:
PostPosted: 24-Jan-2007 20:51:48 

Quote:
Quote:

Viss ko tu šeit saki nekur tālāk par parapapā, shubidubā arī netiek. Dziesma pēc idejas vispār ir tikai teksts, kas ietērpts mūzikā. Nenoliedzu arī tīras mūzikas eksistenci, bet diskusija bija par to kādā valodā JĀDZIED. Peace!
Pārvaldīt teksta fonētiku ir augstākā pilotāža, jaunie autori sāk ar pliku skaņu.

un tas, ko Tu saki, gan tiek taalaak? :roll:

jaa, un mans punkts shai valodas diskusijaa bija, ka var dziedaat arii savaa-nekaadaa valodaa, speejot nodot veesti / pastaastiit pasacinju -- pieziime par muuziku ir mans personiigais noveerojums.. lai gan 81% klausos instrumentaalu muuziku, ne mazaak patiik arii vokaali, kaa arii pasham dziedaat :)

mieraa

Post subject:
PostPosted: 25-Jan-2007 0:11:32 

Hei ,interesanta diskusija :wink:

Mūzikā manuprāt valoda ir ļoti intereants instruments ar kuru var panākt dažādas noskaņas.

Interesantākais ir tas ,ka pat nesaprotot valodu kura tiek izmantota muzikā ,tā spēcīgi ietekmē to :idea:

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+02:00