Viss mans mūzikas "ekvipments" ir nācis no USA vai Vācijas.
Ar USA tagad ir sekojoši: vienīgais online store, kas šipo uz LV ir audiomidi.com. Pie viņiem ērti ir tas, ka uzreiz var paskatīties cik maksās piegāde uz Latviju. Mīnuss ir tāds, ka no USA viss tiek sūtīts ar UPS vai Fedex, līdz ar to pēc gabarītiem un masas lielas lietas sūtīt nav izdevīgi (būs dārgi), turklāt summa virs 150 LVL tiks aplikta ar PVN. Ir vēl viens online veikals USA, ar kuru var sarunāt lai tie pieved ar "standarta" USPS (US Postal Service).
Vācijā visu sūtu vai nu Thomann.de, vai nu musik-schmidt.de. Gabarītos nelielas mantas viņi piegādā ar doiče post, lielākas un dārgākas ar DHL (piemēram, Alesis sintiņa piegāde ar DHL - 60 EUR). Kā redzmas, tad nav nemaz tik dārgi. Ou, tad vēl. Ar Vāciju čakars ir tāds, ka ja pērk ar kredītkarti un summa ir lielāka par pārsimt eiro, tad viņi prasa dokumentus, kas apliecina ka tu esi tu un ka visa karte ir tava. Amīši neko tādu neprasa (atceros, ka pats biju USA, tad benzīntankā tu ar savu kr. karti tikai "novelc" pa terminālu un benža pildās, nav vajadzīgi nekādi pini, nekādi doķi).
Vispār jau jāsaka, ja izdotos "pa lēto" atvest no usa, tad būtu limonāde. Skaties ko gribi (ar burtiski dažiem izņēmumiem) - amerikā viss ir daudz lētāks. Pat neskatoties uz to, ka vajadzētu maksāt PVN. Ir pat veikals, no kura var dabūt 10% atlaides. Lūk. Ja vajag vēl ko - varu uzrakstīt.
o.
p.s. aizmirsu. Vēl jau var noeksplutēt draugus amerikā. Man cilvēks dzīvo pilsētā, kurā ir guitar center veikals (viens no lielākajiem USA retaileriem). Viņam tur pat ir atlaides

. Tad lūk - cilvēks nopērk un pats atsūta. Līdz ar to nevajag maksāt PVN un pasts pa lēto. Mīnuss tāds, ka šo cilvēku negribas par daudz ekspluatēt

p.p.s. aizmirsu - vēl, šķiet, esmu sūtījis no digitalvillage.co.uk. Dažām precēm labākas cenas kā Vācijā. Piegādā ar UPS.