Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 08-Jul-2025 12:20:01

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: rotaļlieta
PostPosted: 28-Dec-2005 12:05:33 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Nodzinu skopumu (+ veiksmīgi pārdodot Neckam vienu saviem iepriekšējiem instrumentiem :) ) un uzsūtīju sev Alesis Ion sintiņu. Sen esmu gribējis "reālu" hardware analogo verķi. Nu būs reāla iespēja salīdzināt kā skan VST un viens no labākajiem (ja ne pats labākais) hardware "virtual analog".

p.s. Zinu, ka LV Alesis pārstāvji ir Attrade, vispirms sakontaktējos ar šiem...ciparu nosauca .de x2 un piegādes laiku 2-3 mēneši. Labi strādā. Pasūtīju fāterlandē. Būs pēc nedēļas - 2ām.

o.

Last edited by overflow on 28-Dec-2005 13:13:12, edited 1 time in total.

Post subject: Re: rotaļlieta
PostPosted: 28-Dec-2005 12:41:58 
Mikseris.LV power user

Kad buus klaat- padalies ar info kur ieksh DE ir taas labaas cenas & cik beigaas kopumaa viss tas maksaaja. Es arii esmu mekleejis dazhas lietas, bet pagaidaam DE sanaak vienaa cenaa vai daargaak kaa LV- varbuut ar Alesis ir patiikams izneemums. Varbuut arii, ka ne tur mekleeju.

ddff
Quote:
p.s. Zinu, ka LV Alesis pārstāvji ir Attrade, vispirms sakontaktējos ar šiem...ciparu nosauca .de x2 un piegādes laiku 2-3 mēneši. Labi strādā. Pasūtīju fāterlandē. Būs pēc nedēļas - 2ām.
o.

Post subject:
PostPosted: 28-Dec-2005 13:04:21 

Viss mans mūzikas "ekvipments" ir nācis no USA vai Vācijas.

Ar USA tagad ir sekojoši: vienīgais online store, kas šipo uz LV ir audiomidi.com. Pie viņiem ērti ir tas, ka uzreiz var paskatīties cik maksās piegāde uz Latviju. Mīnuss ir tāds, ka no USA viss tiek sūtīts ar UPS vai Fedex, līdz ar to pēc gabarītiem un masas lielas lietas sūtīt nav izdevīgi (būs dārgi), turklāt summa virs 150 LVL tiks aplikta ar PVN. Ir vēl viens online veikals USA, ar kuru var sarunāt lai tie pieved ar "standarta" USPS (US Postal Service).

Vācijā visu sūtu vai nu Thomann.de, vai nu musik-schmidt.de. Gabarītos nelielas mantas viņi piegādā ar doiče post, lielākas un dārgākas ar DHL (piemēram, Alesis sintiņa piegāde ar DHL - 60 EUR). Kā redzmas, tad nav nemaz tik dārgi. Ou, tad vēl. Ar Vāciju čakars ir tāds, ka ja pērk ar kredītkarti un summa ir lielāka par pārsimt eiro, tad viņi prasa dokumentus, kas apliecina ka tu esi tu un ka visa karte ir tava. Amīši neko tādu neprasa (atceros, ka pats biju USA, tad benzīntankā tu ar savu kr. karti tikai "novelc" pa terminālu un benža pildās, nav vajadzīgi nekādi pini, nekādi doķi).

Vispār jau jāsaka, ja izdotos "pa lēto" atvest no usa, tad būtu limonāde. Skaties ko gribi (ar burtiski dažiem izņēmumiem) - amerikā viss ir daudz lētāks. Pat neskatoties uz to, ka vajadzētu maksāt PVN. Ir pat veikals, no kura var dabūt 10% atlaides. Lūk. Ja vajag vēl ko - varu uzrakstīt.

o.
p.s. aizmirsu. Vēl jau var noeksplutēt draugus amerikā. Man cilvēks dzīvo pilsētā, kurā ir guitar center veikals (viens no lielākajiem USA retaileriem). Viņam tur pat ir atlaides :). Tad lūk - cilvēks nopērk un pats atsūta. Līdz ar to nevajag maksāt PVN un pasts pa lēto. Mīnuss tāds, ka šo cilvēku negribas par daudz ekspluatēt :)
p.p.s. aizmirsu - vēl, šķiet, esmu sūtījis no digitalvillage.co.uk. Dažām precēm labākas cenas kā Vācijā. Piegādā ar UPS.

Post subject:
PostPosted: 29-Dec-2005 2:07:39 

Quote:
Nu būs reāla iespēja salīdzināt kā skan VST un viens no labākajiem (ja ne pats labākais) hardware "virtual analog"
Nu labākais "virtual analog" tas diez vai ir ... , drīzāk jau Nord lead 3, Virus TI (vai kāds no diemežēl jau bankrotējušās kompānijas Waldorf modeļiem); kaut gan tā jau lielā mērā ir gaumes lieta.
Kad pienāks, padalies iespaidos gan par izmaksām, gan pašu instrumentu.

Post subject:
PostPosted: 29-Dec-2005 11:27:43 

Quote:
Nu labākais "virtual analog" tas diez vai ir ... , drīzāk jau Nord lead 3, Virus TI (vai kāds no diemežēl jau bankrotējušās kompānijas Waldorf modeļiem); kaut gan tā jau lielā mērā ir gaumes lieta.
Kad pienāks, padalies iespaidos gan par izmaksām, gan pašu instrumentu.
"Labākais" - rakstīju vadoties no recenzijām žurnālā "Keyboard" un "Sound On Sound", kas skaitās "uzticami" avoti, atšķirībā no, "Computer Music" vai "Future Music", piemēram. Un skaidrs ir arī tas, ka "labākais" - tas ir subjektīvi. Te es vairāk biju domājis, ka recenzenti raksta, ka ION skan "vistuvāk" īstam analogajam sintiņam - piemēram, Alesis Andromeda vai Moog Voyager. Kā skan Nords un Waldorf Q esmu dzirdējis. Nords - nekas īpašs manā "klausījumā". Waldorfs varētu pat teikt, ka nepatika. Nezinu, bet man šķita, ka tam ir reāla metāliska pieskaņa, ne miņas no "siltuma" u.tml. terminiem ar ko parasti apzīmē analogos.
Virus - labs jā. Kaut gan praktiski visi tā pači skan tik kruta tāpēc, ka tam ir laba efektu sadaļa. Nu tur reverb, chorus, delay...Samērā objektīvs tests kas pasaka cik kruts ir VA ir aptuveni šāds - ierubījam sintiņa divus OSC - vienu oktāvu zemāk un par pāris centiem katru detūnējam - viernu uz pozitīvo pusi, vienu uz negatīvo. Filtrs un visas modulācijas atslēgtas pilnībā. Nu un tagad klausāmies cik jaudīgi, krāsaini, silti skan katrs no sintiņiem. ION gadījumā kruta vēl ir tas, ka tam ir Moog, ARP, Roland JP, Oberheim filtru modeļi. Cik tie ir precīzi un atbilst oriģināliem ir cits jautājums, bet katrā ziņā tas palielina jūzera skaņas programmēšanas iespējas. Vo :)

o.

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+02:00