Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 11-Jul-2025 16:43:50

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20-Feb-2006 19:55:37 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Quote:
isteniibaa taa jau ir, ka grupas biezzhi raksta pa vienam, no taa ir miinusi daudzi, Laiks (ja jamaksa par lauku uz ierakstu)
Ko lai dara, tā nu tas ir. Jāmeklē kur rakstīt maksājot par gabalu - tā arī mēs pārsvarā darījām, citādi dažs labs vispār sāk tēju strēbt uz zinātnes pamata.
Quote:
ritma izjuta (jo daudzi muzikanti lai vai kaadi buutu bez papildus instrumentiem savu partiju nevar nospelet)
Te cik manīts ir jāzin bik kā darboties ar katru indivīdu individuāli, kreatīva pieeja nav nākusi par skādi. Daudz jau tur varētu būt un ir arī noslēpumi, pieredzējušie studiju cilvēki te ne mazums ko varētu pateikt. Bet kā saka savus profesijas knifus jau uz sudraba paplātes nepasniegs.

p.s. ātrākais man izdevušais ieraksts ir 3 demo dziesmas 1 dienā sākot no 7.00 rītā līdz 19.00 vakarā laikam neatejot no kases. Bet nu par kvalitāti toreiz neizteikšos, tādēļ steiga un ilgalicīgs darbs nes pārāk smagas sekas, ja vajag labu rezultātu tad ar kāpostu un ilgu laiku jārēķinās.

Post subject:
PostPosted: 21-Feb-2006 1:11:25 
Mikseris.LV power user

vajag idealaa varjantaa divas skanju rumes vienu solistam otru bundzeniekam .. aa gitaristi un citi var arii sedeet kopaa tas nekas sterio efekts labaaks ... nu nez baigo pikji atkal vajag

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940

Post subject:
PostPosted: 21-Feb-2006 10:32:42 
Mikseris.LV power user

shaadi tika ierakstiitas dazhas ljoti speeciigas grupas un visi lielie sastaavi PSRS laikaa. Un protams viss liidz 60-to gadu beigaam. Peec tam visu raksta slaanjos- no saakuma visa grupa ar metronomu nospeelee "melnraksta versiju", peec tam ieraksta bungas, tad basu, atlikushos instrumentus (biezhi vien daudzos piegaajienos), tad vokaali, backvokaali, pec tam efektu celji (ja izmanto aareejaas FX iekaartas), peec tam katra celja procesings, mikss un masterings. Respektiivi, tas ko es gribu pateikt, ir, ka shobriid pietiek tikai ar aparatu telpu un vienu ieraksta buudu.

ddff
Quote:
vajag idealaa varjantaa divas skanju rumes vienu solistam otru bundzeniekam .. aa gitaristi un citi var arii sedeet kopaa tas nekas sterio efekts labaaks ... nu nez baigo pikji atkal vajag

Post subject:
PostPosted: 21-Feb-2006 13:17:31 
Quote:
Jautājums vai patiešām tas daudzceliuņu ieraksts ir vajadzīgs. Esmu bijis Rock grupas sastāvā un rakstījies studijā pa vienam. Un arī nekādas vainas.
Es pagaidām neesmu vēl saskāries ar ko tādu ko man neļautu ierakstīt tas ka ieejas maz. OK, varbūt izvirtība būtu teiksim rakstot dzīvas bungas tām katra uzstādītā miķa signālu iedzīt atsevišķā celiņā lai pēc tam nopietni smalki saregulētu visu ja nu gadījumā pēkšņi bundzinieks pa vienu tomu uzdevis netīšām pa stipru un to vienu sitienu vajag piekoriģēt nebojājot šķīvja skaņu fonā, ok, bet tas jau ir bik ārpus-bedroom use, ne?
Neesmu gan nekad dzirdējis, ka bungu komplektu rakstītu caur stereo ieeju. Pēc tam nav gandrīz nekādu iespēju mainīt bungu balansu.

Post subject:
PostPosted: 21-Feb-2006 15:38:10 

Nu kamēr te mokos ar patreizējo dzelžu klāstu daudz ko nevar izdarīt kā gribētos vai vajadzētu, bet kaut kā jau jāsāk tās lietas palēnām. Pagaidām mikseris kalpo un visa regulēšana pirms tam. Bungas ir pasmags variants ne tikai no ieraksta bet arī no nepieciešamo miķu kvalitātes skatoties, maz pagaidām sanācis ar tām darboties, ar citiem štrumiem kā ģitāras utt ir daudz vienkāršāk man. Bet nu problēmu kaudzē vēl daudzkanālu iekārta nav vis nepieciešamākā.

Galu galā kurš tad savā guļamistabā bungas raksta, man gadījies laikam LV tikai 2 normālus komplektus pataustīt savām rokām. Diemžēl ar tiem arī vairāk kā taustīt un paklausīt neko nevarēju izdarīt. Takā tā nebūtu tā baismīgākā problēma ka nevar ierakstīt, jo nav jau arī ko rakstīt lai tur spiestu sulu no visādiem saplaisājušiem bronzas šķīvjiem un saskočotām plēvēm pa 2 Ls/ gab bez maz. Bet nu ja kādai mazai grupiņai sagribās vismaz kaut ko iekš CD savu kā demo un naudas nav necik, tad var padarboties. Vismaz ir ko darīt lietas labā ja ir laiks.

Post subject:
PostPosted: 21-Feb-2006 19:36:00 
Quote:
Nu kamēr te mokos ar patreizējo dzelžu klāstu daudz ko nevar izdarīt kā gribētos vai vajadzētu, bet kaut kā jau jāsāk tās lietas palēnām.
Vispār jau Tev taisnība. Es te nevietā uzknābu. Visu jau mēs nevaram mājās atļauties, un trūcība nav netikums. Netikums ir neko nedarīšana. :)

Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+02:00