Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 13-Jul-2025 0:45:27

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13-Sep-2004 10:12:33 
Mikseris.LV power user

A, un vel:
-
A ka tad tiem PRO mikrofoniem, kuriem skaitas Balanced XLR. No spoles iet tie pashi 2 kontakti, bet tas treshais ir vienkarshi korpuss, vai tas treshais ir kaut kada veida izmantots pasha Mic galvinja.
-
Paldies.

Post subject:
PostPosted: 29-Oct-2004 16:23:29 
Mikseris.LV power user

sho nebiju pamaniijis. pie spoles/kondensatora (atkariibaa no MIC tipa) ir piesleegti tikai 2 vadi (hot & cold), ekraans ir piesleegts tikai pie spoles korpusa un pasha mic korpusa- taa teikt ekraneeshanai.

ddff

Quote:
A, un vel:
-
A ka tad tiem PRO mikrofoniem, kuriem skaitas Balanced XLR. No spoles iet tie pashi 2 kontakti, bet tas treshais ir vienkarshi korpuss, vai tas treshais ir kaut kada veida izmantots pasha Mic galvinja.
-
Paldies.

Post subject: edword
PostPosted: 03-Jul-2005 17:23:35 
eu es taisos pirkt kadu jaunu mikrafonu pa padsmit lashiem...bet ir lieta tada ka manam vecajam kad ieraxta balsi ir daudz cliki un popi, pie tam vinjs balsi ieraxta pa +1db augstak, nu isak ieraxts nav uz taas 0 sviitras, pa vidu, tad vajag normalizeet to visu... mans mikis bija saplisis, k-kas ar vadu, bet tad ielika jaunu, saremonteja... varbut taja ir vaina, bet es arzemes foruma lasiju ka vaina arii vareetu buut tada ka PC atminja ir parak pilna, un man vinja IR gandriz pilna, tape tas varetu but pie vainas...bet tomeer es taisos pirkt jaunu nedargu miki pa gadiem padsmit lashiem, ir kadi ieteikumi?

Post subject: Re: edword
PostPosted: 04-Jul-2005 10:56:00 
Mikseris.LV power user

tikai 1 ieteikums- neteeree lieki naudu. Par padsmit lashiem sanaak normaala porcija alus. Kad buus nopietnaaka vajadziiba peec mic, tad arii nauda atradiisies.

ddff

Quote:
eu es taisos pirkt kadu jaunu mikrafonu pa padsmit lashiem...bet ir lieta tada ka manam vecajam kad ieraxta balsi ir daudz cliki un popi, pie tam vinjs balsi ieraxta pa +1db augstak, nu isak ieraxts nav uz taas 0 sviitras, pa vidu, tad vajag normalizeet to visu... mans mikis bija saplisis, k-kas ar vadu, bet tad ielika jaunu, saremonteja... varbut taja ir vaina, bet es arzemes foruma lasiju ka vaina arii vareetu buut tada ka PC atminja ir parak pilna, un man vinja IR gandriz pilna, tape tas varetu but pie vainas...bet tomeer es taisos pirkt jaunu nedargu miki pa gadiem padsmit lashiem, ir kadi ieteikumi?

Post subject:
PostPosted: 04-Jul-2005 11:04:03 
Padsmit latu mikrOfons ir labs tikai tad, ja vēlies savu balsi pārveidot līdz nepazīšanai vai aurēt karaokes pļēguru ballītēs. Pilna pasaule ar lietotiem par šādu cenu (labāk pieslienāts Shure, nekā jauns nekas - jaunības maksimālismā pats to esmu pārbaudījis).

Post subject:
PostPosted: 04-Jul-2005 11:22:11 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Quote:
Padsmit latu mikrOfons ir labs tikai tad, ja vēlies savu balsi pārveidot līdz nepazīšanai vai aurēt karaokes pļēguru ballītēs. Pilna pasaule ar lietotiem par šādu cenu (labāk pieslienāts Shure, nekā jauns nekas - jaunības maksimālismā pats to esmu pārbaudījis).
Starp citu piebildīšu par to pārveidošanu. Diemžēl ar švaku miķi pat sakropļot balsi ja nepieciešams kvalitatīvs rezultāts ir nereāli. Man te efektu procītis uz bēdīgā miķa (apm. 10 Ls) laiž ārā tādu sviestu ka negribās ierakstīt nemaz, kamēr uz daudz maz jēdzīga efekti skan kā rakstīts uz korpusa.

Post subject:
PostPosted: 04-Jul-2005 11:28:36 

Starp citu, kas noticis ar Blue? Vietējie sarīdījušies ar amīšiem? Kas tagad skaitās Violet un kas JZ Microphones (vai kā tur pareizi)?

o.

Post subject:
PostPosted: 04-Jul-2005 17:25:08 
Mikseris.LV power user

Blue turpina ruuleet uz nebeedu. Violet ir citi gudrinieki, kas iedomaajaas, ka katram letinjam pienaakas par jenkju onkulim, kas pievazaas visu globusu ar shejienes dailjamata meistaru veikumiem. JZ ir kaut kas taads, ko nepaziistu.
Starp citu- priecee fakts, ka LV paraadiijushies Oktava mikrofoni- sen nebiju tos redzeejis muusu platuma graados.

ddff

Quote:
Starp citu, kas noticis ar Blue? Vietējie sarīdījušies ar amīšiem? Kas tagad skaitās Violet un kas JZ Microphones (vai kā tur pareizi)?

o.

Post subject:
PostPosted: 05-Jul-2005 8:18:26 

www.jz-recording.lv JZ - Juris Zariņš? Vai tad viņš arī nebija Blue maiku autors? Cik saprotu, tad Blue tagad tiekot ražoti Ķīnā...nezinu gan, cik tur taisnības. Isāk sakot, webā cilvēki ir sašūmējušies par Blue, Violet un JZ. Tipa kas ir kas?
Kur var iepētīt Oktava? Sen gribēju ievērtēt/nopirkt MK319. Starp citu, tie arī tiekot viltoti. Konkrēti ne 319ais, bet MK-012. Ražoti Ķīnā. Oktava pat savā lapā par to raksta.

o.

Post subject:
PostPosted: 05-Jul-2005 10:52:40 
Mikseris.LV power user

par Blue situaaciju pilniibaa nezinu, jaajautaa Feeliksam, veel pirms nedeeljas redzeeju kaudzi ar komponenteem miciem Ball un tiem preampiem. Taatad tos taisa tepat. Par citiem uzzinashu, kad pienaaks kaarteejaa teejas pauze :)
Violet redzeeju ieksh Frankfurtes izstaades... izskataas peec reverse engineering no Blue, jo jamo kolektiiva sarakstaa nemaniiju nevienu tech. autoritaati.
Oktava ir ieksh MD grupas, tur gan tikai kaadi 2...3 sampli, bet pasuutiit var jebko. Ne no CH, bet RU.

ddff

Quote:
www.jz-recording.lv JZ - Juris Zariņš? Vai tad viņš arī nebija Blue maiku autors? Cik saprotu, tad Blue tagad tiekot ražoti Ķīnā...nezinu gan, cik tur taisnības. Isāk sakot, webā cilvēki ir sašūmējušies par Blue, Violet un JZ. Tipa kas ir kas?
Kur var iepētīt Oktava? Sen gribēju ievērtēt/nopirkt MK319. Starp citu, tie arī tiekot viltoti. Konkrēti ne 319ais, bet MK-012. Ražoti Ķīnā. Oktava pat savā lapā par to raksta.

o.

Post subject:
PostPosted: 19-Jul-2005 13:43:31 
Pienācis laiks izskaidrot dažas lietas.

Ja runājam par profesionāla elektrostatiskā studiju mikrofona kvalitāti - to viennozīmīgi nosaka kapsulas kvalitāte.
Pasaulē ir tikai uz pirkstiem saskaitāmi kvalitatīvu kapsulu izgatavotāji un cenas tām ir ļoti augstas.
Daļa patiesi profesionālu mikrofonu ražotāju iepērk un izmanto šīs dārgās kapsulas.
Pārējie izmanto ķīniešu ražojumus kas maksā dažus dolārus gabalā un taisa "monkey business"...

Kvalitatīva elektronika mūsu dienās ir elementārs jautājums.
Izņēmumi ir superklases audio transformatori un kvalitatīvu lampu deficīts.

Protams ka vizuālajam dizainam ir ļoti liela nozīme komercijā un par to tiek daudz domāts.

Neražojam dinamiskās un elektreta "bumbas" un preampus ko piedāvā B.L.U.E.
Tie varētu būt lētas pašizmaksas produkti, ko bāzējoties uz gatavām plaša patēriņa kapsulām, kautkur ražo kāds cits.

Mēs pašlaik ražojam divas līnijas - Violet (kas pamatā ir pilnīgi jauni modeļi) un JZ Signature (jeb Designer) līniju - agrāk zem Blue trademarkas pazīstamo 6 modeļu pēdējās versijas.
Visi šie modeļi ir manai kompānijai piederoši, patentēti, reģistrēti un manis dizainēti un no 1997. gada ražoti.

Man un manai kompānijai nav nekāda sakara ar Blue trademarku.
Līdz 2004. gada oktobrim to likām uz tiem mikrofoniem ko pārdevām B.L.U.E. kompānijai.
Šī sadarbība ir izbeigta.

Agrāk manas kompānijas ražotie 6 mikrofonu modeļi (un virkne
piederumu, kā arī daži atvasināti produkti, piemēram Red mikrofons un Bluebird), ko B.L.U.E. tagad piedāvā tirgū, ir manu oriģinālo produktu vai to sastāvdaļu nelikumīgas, neautorizētas imitācijas (pakaļdarinājumi).
"Bumbas", preamps un lielā "pudele" (izņemot kapsulas, kapsulas galvas un audio transformatoru) uz mums neattiecas.
Nevēlos īpaši publiskot šīs situācijas detaļas, jo tam Latvijas mērogā nav nekādas nozīmes.
Gribu tikai uzsvērt faktu ka ASV kompānijas B.L.U.E. mēģinājumi piesavināties augstākminēto produktu autortiesības un izvērst to ražošanu ir nelikumīgi.
Tie sevī ietver gan autortiesību rupjus pārkāpumus, gan pircēju maldināšanu, gan apzinātu zaudējumu radīšanu man, manai kompānijai un maniem partneriem...

JZ

www.violet-design.com
www.violetusa.com
www.jz-recording.lv

Quote:
par Blue situaaciju pilniibaa nezinu, jaajautaa Feeliksam, veel pirms nedeeljas redzeeju kaudzi ar komponenteem miciem Ball un tiem preampiem. Taatad tos taisa tepat. Par citiem uzzinashu, kad pienaaks kaarteejaa teejas pauze :)
Violet redzeeju ieksh Frankfurtes izstaades... izskataas peec reverse engineering no Blue, jo jamo kolektiiva sarakstaa nemaniiju nevienu tech. autoritaati.
Oktava ir ieksh MD grupas, tur gan tikai kaadi 2...3 sampli, bet pasuutiit var jebko. Ne no CH, bet RU.

ddff

Quote:

o.

Post subject:
PostPosted: 19-Jul-2005 19:02:00 
Mikseris.LV power user

jaa, tieshaam shii detalizeetaa informaacija maz paliidz potenciaalajiem klientiem un vairumam lietotaaju, kas sheit apgrozaas. Bet par detaljaam paldies, protams.

ddff

Quote:
Pienācis laiks izskaidrot dažas lietas.

<SKIP>
Gribu tikai uzsvērt faktu ka ASV kompānijas B.L.U.E. mēģinājumi piesavināties augstākminēto produktu autortiesības un izvērst to ražošanu ir nelikumīgi.
Tie sevī ietver gan autortiesību rupjus pārkāpumus, gan pircēju maldināšanu, gan apzinātu zaudējumu radīšanu man, manai kompānijai un maniem partneriem...

JZ

Post subject:
PostPosted: 20-Jul-2005 1:38:59 

Šis topiks jau sāk paķert nopietni.

Post subject: preamp ar dushu
PostPosted: 20-Jul-2005 20:33:10 
kautkada us pro audio foruma lasiju par blue robbie preamp: nepietiek ka tam ir visdebilakais dizains, tam turklat ir piemontets dushas uzgalis !!! :mrgreen:

Last edited by MZL on 20-Jul-2005 21:03:59, edited 6 times in total.

PostPosted: 20-Jul-2005 20:48:50 
vai nevarat izskaidrot jedzienu "tech. autoritate", vai tas ir apmeram tas pats kas "krim. autoritate" ? :roll:
vai pie reizes nevarat izskaidrot jedzienu "kolektivs", vai tas ir apmeram tas pats kas "kolchozs" ??? :wink:

Quote:

ddff
[/quote]

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+02:00