Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 26-Jul-2025 6:00:41

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 20-Jul-2005 21:29:03 
Mikseris.LV power user

tas buutu konkreetajaa kontekstaa audio inzhenieris. Nevis tehnologs. Ir buutiska atshkjiriiba. Piemeeram McCauley arii razhoja Peeterburgaa, peec tam, kad firmas razhotne no turienes tika atsaukta, ruupniicas personaals noleema darbinju turpinaat, jo iemanjas un dalja darbagaldu palika. Dazhi izdevaas, citi nee- nebija ne kontroles mehaanisma, ne sajeegas kaa to dariit. Liidziigi notiek ar produktiem, kuri tiek turpinaati razhot "aiz inerces"- var pagadiities kaads labs eksemplaars, tikpat labi arii otraadi. Kolektiivs laikam buus domaats cilveeku grupa, kas kopiigi piedalaas kaada projekta realizaacijaa, katrs ar savaam funkcijaam. Kolektiiva shkjelshanaas ir tad, kad kaads, kursh labi paarzin savas funkcijas, nolemj, ka speej vadiit procesu kopumaa un izveido savu "kolektiivu". Diezgan vienkaarshi, man domaat.

ddff

Quote:
vai nevarat izskaidrot jedzienu "tech. autoritate", vai tas ir apmeram tas pats kas "krim. autoritate" ? :roll:
vai pie reizes nevarat izskaidrot jedzienu "kolektivs", vai tas ir apmeram tas pats kas "kolchozs" ??? :wink:

Quote:
Violet redzeeju ieksh Frankfurtes izstaades... izskataas peec reverse engineering no Blue, jo jamo kolektiiva sarakstaa nemaniiju nevienu tech. autoritaati.

ddff
[/quote]

Post subject: Par autoritaateem un ...
PostPosted: 21-Jul-2005 9:50:52 
Pasaules tirgus attiistaas tik ljoti aatri, ka gudram cilveekam kljuustot par tech. autoritaati vinjs jau ir novecojis un vinja vietaa ir naakushi daudzi gudraaki, bet protams bez sava vaarda!!! Taaa kaaa vaards neko nenoziimee, ja praats un rokas speej taisiit labu produktu, kas patiik cilveekiem:)

PostPosted: 21-Jul-2005 11:28:50 
Mikseris.LV power user

njemsim par piemeeru Behringer. Rokas un praats speej radiit diezgan nebaudaamus kramus, bet par labu cenu. Laikam jau lieki piebilst, ka pamataa reverse engineering no paziistamiem razhotaajiem (ar visu patenteeto shematisko risinaajumu) tikai ar neselekteetaam komponenteem un biezhi vien juutami leetaakiem pusanalogiem. Uli jau nav slikts cilveeks, bet vinja kolektiivaa truukst ljauzhu, kas vareetu radiit kaut ko pashi, taapeec vinjsh labpraat peec katras zaudeetaas tiesas praavas samaksaa prasiitaajam un turpina iesaakto- jo ar visu sho tiesvediibu un shkjietamajiem zaudeejumiem, shaads bizness veel joprojaam ir izdeviigs. Un cilveekiem patiik.

ddff

Quote:
Pasaules tirgus attiistaas tik ljoti aatri, ka gudram cilveekam kljuustot par tech. autoritaati vinjs jau ir novecojis un vinja vietaa ir naakushi daudzi gudraaki, bet protams bez sava vaarda!!! Taaa kaaa vaards neko nenoziimee, ja praats un rokas speej taisiit labu produktu, kas patiik cilveekiem:)

PostPosted: 21-Jul-2005 17:22:31 
Mackie smagi zaudēja prāvā ar Behringer, jo absurdi gribēja panākt ekskluzīvas tiesības ražot mazos mikserīšus un diktēt pasaulē cenas.
Pēc tam viņi vēl nogulēja rožotņu pārdislocēšanu un totāli nobankrotēja.
Bet Behringer par attīstību nesūdzas.
Nepiekrītu ka Behringer produkti ir krāmi.
Par reālu nevis uzskrūvētu cenu tie ir lieliski produkti tiem pircējiem kam tie domāti, un tādu ir 90+%.
Quote:
njemsim par piemeeru Behringer. Rokas un praats speej radiit diezgan nebaudaamus kramus, bet par labu cenu. Laikam jau lieki piebilst, ka pamataa reverse engineering no paziistamiem razhotaajiem (ar visu patenteeto shematisko risinaajumu) tikai ar neselekteetaam komponenteem un biezhi vien juutami leetaakiem pusanalogiem. Uli jau nav slikts cilveeks, bet vinja kolektiivaa truukst ljauzhu, kas vareetu radiit kaut ko pashi, taapeec vinjsh labpraat peec katras zaudeetaas tiesas praavas samaksaa prasiitaajam un turpina iesaakto- jo ar visu sho tiesvediibu un shkjietamajiem zaudeejumiem, shaads bizness veel joprojaam ir izdeviigs. Un cilveekiem patiik.

ddff

Quote:

PostPosted: 21-Jul-2005 18:31:04 
Mikseris.LV power user

Jaa, ar Mackie jamajiem nesanaacaj, jo Mackie ciiniijaas nevis par circuit design, bet gan par koncept produktiem. Tomeer pret QSC jamie zaudeeja ar troksni. Tomeer Behringer produkti IR kraami un es neticu, ka to meerkjauditorija, kas tika mineeta kaa 90% ir tik neapteesti vai kurli lai to nepamaniitu pashi- jekburs Behringer kompresors ir veel beediigaaks par Alesis 3630 (kam pieder rekords kaa visnelietojamaakajam kompresoram), di-box ir vienkaarshi burviigs telefona kanaals, EQ vispaar darbojas preteeji fizikas likumiem, par digitaalajaam kasteeem nerunaajot. Es esmu redzeejis/dzirdeejis kaadus 20+ dazhaadus Behringer aparaatus. Pirmais, kas naak praataa ir aiznest tos uz bazniicu, lai izdzen nelabo. Es piekriitu, ka sho produktu vareetu lietot kaadi skolas wannabe, lai patreneetos, kaa 19" aparaatu ieskruuveet statnee, lai izprastu savienojumu jeegu, utt. Bet ne jau signaalu caur to!

ddff

Quote:
Mackie smagi zaudēja prāvā ar Behringer, jo absurdi gribēja panākt ekskluzīvas tiesības ražot mazos mikserīšus un diktēt pasaulē cenas.
Par reālu nevis uzskrūvētu cenu tie ir lieliski produkti tiem pircējiem kam tie domāti, un tādu ir 90+%.

Post subject:
PostPosted: 21-Jul-2005 19:28:29 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Lasot regulāro gānīšanos par Behringer (jāteic, man nav gadījies saskarties ar nevienu šīs firmas ražotu ierīci), negribot rodas šādas pārdomas.

Loģiski domājot liktos, ja produkti ir tādi sūdi, ka tos pat pieslēgt kautkam grēks, tad firmai agri vai vēlu jābankrotē (drīzāk ātrāk, nekā vēlāk). Ja mērķauditorija nav stulba, tad šādas firmas produktu nopirks vienu vai nevienu reizi, un otreiz jau noteikti neviens to vairs neatkārtos, kā arī iespēju roebžās izplatīs antireklāmu.

Ja reiz pieņem, ka 90% auditorijas nav kurli un neaptēsti, un saprot, ka tas viss ir drausmīgs sūds, tad rodas jautājums, kādi mistiski likumi nosaka to, ka šāds uzņēmums spēj visai sekmīgi eksistēt un ražot arvien jaunus produktus?

Gribētos dzirdēt kaut kādu izskaidrojumu, citādāk liekas, ka kautkas te nelīmējās ar tirgus darbības principiem.

Post subject:
PostPosted: 21-Jul-2005 21:55:55 

Viss liimeejas . vienkaarshi izdeviigaak ir tirgot daargaakos brendus un klusiiteem braukt virsuu leetaakajiem saliidzinoshi .

Taads bizness . Nav jau patiesiibaa tas Beringers tik liels suuds . Prece attieciigi arii maksaa .

PostPosted: 21-Jul-2005 22:25:07 
Elektronisko circuit design vispār nav patentējams.
Behringer lieto vidējas kvalitātes komponentu bāzi, bet ne jau galīgos mēslus, ar servisu gan reizēm ir jāpagaida.
Nu ir Behringer arī daži neveiksmīgi produkti, bet kam tad to nav ?
Funkcionāli Behringer produkti ir aprīkoti pareizāk un ērtāk nekā tie 10 x dārgākie "oriģināli", no kuriem varbūt ir aizņemta koncepcija, turklāt parasti ir pievienota kāda būtiska opcija.
Behringer kompresori darbojas pavisam normāli (ja vien māk tos lietot), par 3630 var piekrist, lai gan Yamaha kompresors to pārspēj... ;)
Di-box nav nekas īpašs, bet nu nekādi nav telefons, varbūt ka gadījies telefonu ieslēgt di-boxā ?
EQ kā tādi ir domāti skaņas bojāšanai, lētie protams to dara labāk :)
Bet digitālo audio vajag iznīcināt kā tādu, ieskaitot to ko taisa Behringer.

Quote:
Jaa, ar Mackie jamajiem nesanaacaj, jo Mackie ciiniijaas nevis par circuit design, bet gan par koncept produktiem. Tomeer pret QSC jamie zaudeeja ar troksni. Tomeer Behringer produkti IR kraami un es neticu, ka to meerkjauditorija, kas tika mineeta kaa 90% ir tik neapteesti vai kurli lai to nepamaniitu pashi- jekburs Behringer kompresors ir veel beediigaaks par Alesis 3630 (kam pieder rekords kaa visnelietojamaakajam kompresoram), di-box ir vienkaarshi burviigs telefona kanaals, EQ vispaar darbojas preteeji fizikas likumiem, par digitaalajaam kasteeem nerunaajot. Es esmu redzeejis/dzirdeejis kaadus 20+ dazhaadus Behringer aparaatus. Pirmais, kas naak praataa ir aiznest tos uz bazniicu, lai izdzen nelabo. Es piekriitu, ka sho produktu vareetu lietot kaadi skolas wannabe, lai patreneetos, kaa 19" aparaatu ieskruuveet statnee, lai izprastu savienojumu jeegu, utt. Bet ne jau signaalu caur to!

ddff

Quote:

Post subject:
PostPosted: 21-Jul-2005 22:56:55 
Mikseris.LV power user

vells... tikko aizdomaajos- tieshaam Tev ir taisniiba. Taatad pienjeemums par 90% neiztur kritiku. Tas gan zheel...

ddff

Quote:
Lasot regulāro gānīšanos par Behringer (jāteic, man nav gadījies saskarties ar nevienu šīs firmas ražotu ierīci), negribot rodas šādas pārdomas.

Loģiski domājot liktos, ja produkti ir tādi sūdi, ka tos pat pieslēgt kautkam grēks, tad firmai agri vai vēlu jābankrotē (drīzāk ātrāk, nekā vēlāk). Ja mērķauditorija nav stulba, tad šādas firmas produktu nopirks vienu vai nevienu reizi, un otreiz jau noteikti neviens to vairs neatkārtos, kā arī iespēju roebžās izplatīs antireklāmu.

Ja reiz pieņem, ka 90% auditorijas nav kurli un neaptēsti, un saprot, ka tas viss ir drausmīgs sūds, tad rodas jautājums, kādi mistiski likumi nosaka to, ka šāds uzņēmums spēj visai sekmīgi eksistēt un ražot arvien jaunus produktus?

Gribētos dzirdēt kaut kādu izskaidrojumu, citādāk liekas, ka kautkas te nelīmējās ar tirgus darbības principiem.

Post subject:
PostPosted: 21-Jul-2005 22:59:37 
Mikseris.LV power user

nav obligaati. Es buutu laimiigs, ja mani konkurenti straadaatu tikai ar Behringer. Zheel to cilveeku, kas izdot Ls 100 par aparaatu, kas maksaatu ap Ls 300, peec gada to saprot un rezultaataa pirmais pirkums izraadaas naudas izshkjieshana.

ddff
Quote:
Viss liimeejas . vienkaarshi izdeviigaak ir tirgot daargaakos brendus un klusiiteem braukt virsuu leetaakajiem saliidzinoshi .

Taads bizness . Nav jau patiesiibaa tas Beringers tik liels suuds . Prece attieciigi arii maksaa .

Post subject:
PostPosted: 21-Jul-2005 23:25:56 

Katram savs grausts savu iespēju robežās. Behringer gan nelietoju bet 1 Omnitronic TT blakus uz galda mētājas. Tīri skretchu iedzīšanai uz pašrakstītiem gabaliem un vairāk nekam. Pietiekami pašpieķīlēts un saregulēts kalpo man godam un nesūdzos arī tad kad pieeju pie šī pēc padarbošanās ap Technics verķiem. Šādam pielietojumam man der tie izliktie 140 Ls 3 gadus atpakaļ, un ne motors nokūpējis ne kas, kāds bija tāds ir vēl šodien, tik krāsa nodilusi un vāks saskrāpēts, bet kam tas rausta.

Labāk iemetu lieku pus štuku aparatūrā kas man vairāk labumu dod nekā +300 Ls un labāks TT, kas tā pat pabeigs dzīvi ne jau savas kvalitātes dēļ bet gan kādā sadzīves negadījumā vai hvz. Ja šo uz klubiem staipītu un pelnītu $ tad gan apsvērtu citu alternatīvu, bet mājā turēt nereāli dārgu aparātu nemaz negribās, varbūt neesmu cilvēks kas viņu ar sedziņu katru vakaru ieaijās un nobučos uz labiem sapnīšiem, nopulēs katru dienu un gultā līdzi ņems......

Protams saprotu apskaņotāju viedokli par tehniku, saprotams ka izdevīgāk ir vadāt 1 labu verķi nekā 5 švakus un regulāri mainīt koncerta vidū. Profesionālim profesionāla tehnika. Katram sava. Vienīgi tā varen cieti izklausās teksti ka Behringer ir s**s un redz šis ir ok, rodas priekšstats ka pasaulē viss ir melns vai balts.

Post subject:
PostPosted: 21-Jul-2005 23:28:51 

Neizslēdzu gan to ka ir jāzin arī kuru produktu var ņemt no sekojošajiem zemajiem brendiem. Pulti es gan diez vai atļautos iepirkt no Behringer.

Post subject:
PostPosted: 22-Jul-2005 1:00:15 
Man laikam nekad neizprast tos, kas nespēj saprast ka ir mašīnas kas domātas viduslīmenim (Tojota, mazda utt) un ir biezajiem (BMW, Mecedess utt.) tas pats ir jebkurā tirgus segmentā. Tas attiecas uz jebkuru preču grupu.... nu baaac pat tualetes papīrs ir dažādiem cilvēkiem ar dažādiem ienākumiem.....Ir omnitronic iesācējiem, ir stanton tiem kas jau ko pieprot un ir Technic profesionāļiem... + tas viss vel dalaas arii pec liidzekļiem kādi katram ir!
Nav ko mūžīgā tēma ko nesaprast tiem kas straadaa tikai ar JBL ;-)))

Post subject:
PostPosted: 22-Jul-2005 8:42:37 
Mikseris.LV power user

viss jau ir saprotams- bez shaubaam, uz celja var redzeet kaa Mercedes, taa arii ZAZ (varbuut atkal paaraak kontrastaini panjeemu), tomeer tas ko es gribeeju pateikt visas diskusijas garumaa ir kas cits. Ja cilveeks peerk ZAZ un skaidri apzinaas, kas tas ir un kam domaats, tad viss ir kaartiibaa. Bet ja tirguu paraadaas kaut kaads vaagjis X, kas sev piedeevee visu augstaas klases aparaatu iipashiibas un turklaat par ZAZ cenu, tad man taa saak likties kaa taada potenciaalaa klienta kraapshana. Un kaa lai es pauzhu iecietiibu pret kompaaniju ar viduveejiem sasniegumiem tehnologijaaas un lielu apgroziijumu pateicoties savai iipatneejai paardoshanas strateegijai? Ir veel arii taadi cilveeki, kas ne mirkli neiedomaajas paarbaudiit aksiomu, ka "Behringer buutiibaa ir Klark Teknik, tikai veel labaaks un 10x leetaaks" un tad rodas kaudze neaugliigu striidu par shaadaam teemaam. Ja produkts tiktu piedaavaats ar saukli "nekas iipahs, parastais reverse, bet paskatieties par kaadu cenu", tad es teiktu, ka tas ir kaarteejais bedroom produkts, un to izveeleesies cilveeki, kam shis liekas apmierinoshs.
Bet, es atvainojos, ja shaadu produktu novieto studijaa un pat Sound Division... iekaartu ar joslu 100.... 12k un SNR kadi 60 dB.... nu tad man liekas kaut kas nav kaartiibaa ar paardoshanas un reklaamas veidu.
Arii par JBL nav iisti vietaa- nav tas nekas paardabisks vai auto valodaa- tas nav nekaads Lexus, visparastaakais kompaktklases ekonomiskais. Pie kam shii kompaanija razho kaa ljoti vienkaarshus un leetus, taa arii nopietnus un daargsu aparaatus. Un aiz abaam robehzaam ir leerums kompaaniju, kas turpinaatu sho sarakstu.

ddff

Quote:
Man laikam nekad neizprast tos, kas nespēj saprast ka ir mašīnas kas domātas viduslīmenim (Tojota, mazda utt) un ir biezajiem (BMW, Mecedess utt.) tas pats ir jebkurā tirgus segmentā. Tas attiecas uz jebkuru preču grupu.... nu baaac pat tualetes papīrs ir dažādiem cilvēkiem ar dažādiem ienākumiem.....Ir omnitronic iesācējiem, ir stanton tiem kas jau ko pieprot un ir Technic profesionāļiem... + tas viss vel dalaas arii pec liidzekļiem kādi katram ir!
Nav ko mūžīgā tēma ko nesaprast tiem kas straadaa tikai ar JBL ;-)))

Post subject:
PostPosted: 19-Oct-2005 9:23:32 
Šīs diskusijas beigās pat speciāli dabūju patīt augšup virsrakstu, lai atsauktu atmiņā par ko īsti bija runa sākumā. Cilvēku, laikam, no dzīvnieka atšķir šī unikālā spēja nobrist no tēmas totālās auzās :)

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+02:00