Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 11-Jul-2025 16:52:00

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 20-Aug-2004 19:22:54 
Saakumam nopirku PHILIPS mikrafonu(laikam baigais suuds-10ls)
Un man ir jautaajums.
Iespraudu parastajaa datoraa(pentium 4) un uz jebkuras progas ierakstot savu balsi man bija troksnis,tads kaa elektrisks BZZZZZZZZZZZZZZZZ,bet es velos tiiru balsi(tur kur ir klusums,lai tieshaam butu klusums).Man ir sb live sound card.Un man ir bail,ja es nopirkshu labu mikrafonu,ka tas BZZZZZZZ bus atkal.Kas pie vainas?Kompis vai mikrafons?Varbut abi?Varbut skanjas karte(kautgan pirmstam man bija integretaa un bija tas pats) Daudzi no jums noteikti sajedz shiis lietas.Palidziet!!!

PostPosted: 02-Sep-2004 12:36:33 
1) laikam tomeer ticamaak, ka nopirki MikrOfonu
2) bzzzzz rodas no neatbilstosha savienojuma starp mikrofona spoli (domaajams, ka subj. bija dinamiskais) un Mic Preampu (priekshpastiprinaataaju), kas iebuuveets skanju kartee. Man pat ir sajuuta, ka kaut kur ir samainiiti vadi GND un Cold. Vai arii simetriskajaa ieejaa ir iesprausts 3 kontaktu savienotaajs, pie kura pievienoti tikai 2 vadi. Iisumaa probleemas buutiiba ir taada, ka diferenciaalais pastiprinaataajs nesanjem balanseetu signaalu ieejaa, un pat ja mic ir nebalanseets, tad Cold ieejas puse nav piesleegta pie GND, kas arii Preampu paarsleegu nesimetriskaa sleegumaa.
3) mekleejiet rakstos...

ddff

Quote:
Saakumam nopirku PHILIPS mikrafonu(laikam baigais suuds-10ls)
Un man ir jautaajums.
Iespraudu parastajaa datoraa(pentium 4) un uz jebkuras progas ierakstot savu balsi man bija troksnis,tads kaa elektrisks BZZZZZZZZZZZZZZZZ,bet es velos tiiru balsi(tur kur ir klusums,lai tieshaam butu klusums).Man ir sb live sound card.Un man ir bail,ja es nopirkshu labu mikrafonu,ka tas BZZZZZZZ bus atkal.Kas pie vainas?Kompis vai mikrafons?Varbut abi?Varbut skanjas karte(kautgan pirmstam man bija integretaa un bija tas pats) Daudzi no jums noteikti sajedz shiis lietas.Palidziet!!!

Post subject:
PostPosted: 03-Sep-2004 21:20:27 
Ideaali!!! Es esmu atrisinajis savu problemu :lol: Ir jaaiet uz skolu un dazi gadi jaapamaacas par skanju rezhisoru, vai ko tamlidzigu. Varbut kads var paskaidrot vienkarshaak? ddff,kur tu to visu samacijies? :?

Post subject:
PostPosted: 04-Sep-2004 20:13:41 
Quote:
Ideaali!!! Es esmu atrisinajis savu problemu :lol: Ir jaaiet uz skolu un dazi gadi jaapamaacas par skanju rezhisoru, vai ko tamlidzigu. Varbut kads var paskaidrot vienkarshaak? ddff,kur tu to visu samacijies? :?
uzdod konkreetus jautaajumus, nav zheel paliidzeet.... :)

Post subject:
PostPosted: 05-Sep-2004 11:50:59 
Jaut. ddff!!!

Tu te ierunājies par GND un Cold. Varbūt vari nokonsultēt vienā lietā!
Iet runa par elektrību. Trīsfāžu sistēmā zinam, ka normāli būtu, ja ir visas trīs fāzes, darba zeme (N) un ISTĀ zeme tipa GND. Kabeļi visi man ir pēc GOSTIEM. Liekot skaņu n-tajas vietās N un GND ir viens un tas pats, tipa skapim korpus. Laikam Latvijā vispār vēl nepastāv piecdzīslu strāvas kab. sistēma!
Bet laist aparātu korpusā to pašu darba zemi (N) nav isti pareiz. Nelaist nekadu zemi arī nevar. Var norautires ar miķi pa zobiem. (piemēram).
Es zinu, ka ielaižot darba zemi korpusā, skaņā rodas dažadi trokšņi. It sevišķi pie lielākas gaismas jaudas. Tad es kabelim, kas iet uz skaņu, noizolēju nost zemes kontaktu. Trokšņi pazuda. Bet jabūt takš kādam civilizētākam risinājumam. Kur dabūt īstu GND?? Spraust zemē dzelzs mietu?? :lol: Baigi garu vajadzēs...

Post subject:
PostPosted: 05-Sep-2004 12:33:04 
un kaa tu to atrisinaaji? Vai paarlodeeji vadus mic shtepselim? Man pirmaa ideja, kas naak praataa ir nogriezt 3-kontaktu konektoru un pielodeet 2- kontaktu, kur balto vadu un ekraanu sleegt kopaa uz korpusu un sarkano uz TIP (gala kontakts).

ddff

Quote:

Post subject:
PostPosted: 05-Sep-2004 12:59:37 
Jaaa, elektriiba ir jauka lieta. Daudz pudu saals ir apriits shajaa virzienaa... Ja saakam runaat par 5-vadu sisteemu, tad tas saucas FI vai CE standarts. Ideaals variants, kaa organizeet elektro apgaadi, bet reti sastopams. Taaatad pamataa ir 3 faazes (L), darba nulle (N), un zeme (GND vai G). Ideaalaa gadiijumaa gan N, gan G ir ar nulles potenciaalu. Bet dziivee viss ir savaadaak (c) Fomins - jo eksistee taada suuda padariishana kaa materiaalu pretestiiba. Un tad saakas jautriiba; izteelojies slodzi starp jeburu L un N- taa jau parasti viss skatuves tehnikaa tiek sleegts (nav jau elektromotors, kur trijstuura sleegums... bet gribeetos). Shii slodze dod kaut kaadu straavu starp L un N, abiem shiem vadiem ir pretestiiba, kaa rezultaataa uz L vada spriegums kriit (pateereetaaja galaa tas ir viszemaakais) un uz N vada par tik pat paceljas (jo slodze mums ir simetriska, un I ir vienaads visaa kjeedee). Ja mums ir zvaigznes sleegums, kur ir 3L un N, tad sanaak, ka ja katraa L cilpaa straava I = x (atbilstoshi L numuram), tad uz N mums sanaak I1+I2+I3. Tad nu meeginam atcereeties sakariibu R=U/I, sanaak, ka uz sho vadu mums ir vislielaakaa slodze un taa viens gals potenciaala zinjaa atskjirsies no otra visvairaak (atkariigs no vada garuma). Tad nu esam noskaidrojushi, ka N ir visaptuvenaakais vads visaa pasaakumaa (iipashi juutams uz garaam liinijaam ar mazu skjeersgriezuma laukumu), taapeec ir nepiecieshams kaads vads, kas uztureetu pusliidz konstantu 0 potenciaalu. Taads kaa reizi ir G vads, jo pa to praktiski nekaada straava nepluust (ja sisteemaa viss ir pareizi), taatad nav arii nekaada iemesla njemt veeraa taa pretestiibu. Veel ideaalaak ja G tiek njemts no lokaala zemeejuma kontuura (R-gnd < 4 ohm), nevis vilkts paari visai pasaulei.
Tagad pie Tavas probleemas- ja Tev vadi ir peec GOST (PSRS noteikts valsts standarts), tad tas izmanto KY*** tipa kontaktus un 4 vadus, jo tajaa laikaa nebija domaats par asimetriskaam zvaigznes tipa slodzeem 3 faazees (pamataa lietoja 3F elektromotorus ar trijstuuri un GND korpusa zemeehsnai, liidz ar ko 5. vads nebija vajadziigs). Taatad, ja Tev vads ir nepietiekosha skjeersgriezuma un ar 4 dziislaam un Tu meegini zemeet visu piesleedzot to pie N, ieguusti kaadus X voltus uz visiem korpusiem (skat. sakariibu U=RI N vadam) un veel visu slodzes nevienmeeriibas radiito fonu, pulsaacijas un harmonikas (iipashi 2. un 3.). Labaak tad vispaar nezemeet- ja tehnika ir pareizi uzbuuveeta un savienota, tad uz korpusiem nebuutu jaabuut nekaadam U, ja tomeer ir, tad var likt izoleejoshos traf. starp pults Line Out un naakosho iekaartu- taa var atsaistiit visaadu PFC pekstinju filtrus (plashi lieto PC un liidziigaas iekaartaas, kur staav kondensatori no L un N pret G. Ja G nav piesleegts, tad uz taa sanaak L+N/2, var jauki norauties). Kultuuras namos parasti ir zemes kontuurs, kas tiek sleegts pie skapja korpusa (kopaa ar N). Tad var njemt 5 vadus un G+N sleegt pie skapja, jo tur R (GND) ir zema. Briivaa dabaa nav citu variantu, kaa pie skatuves taisiit pasham zemeejuma kontuuru (4...6 Cu stienji ap 2.... 3m gari jaaiedzen zemee ar ~ 50cm distanci, vieta jaasalej ar uudeni no sirds, stienji paraleeli jaasavieno ar kaadu 10 sqmm vadu). Taa arii daru pats. Nosist cilveeku uz skatuves nav liela maaksla... vieniigi peec tam seedeet cietumaa un atlikusho dziivi straadaat Zanzibaaraa nav mans lielaakais aicinaajums, taaeec labaak pakustinaat pakalju (un pirms tam smadzenes) :)

ddff (vells, kaut kaa gari sanaaca)

Quote:
Jaut. ddff!!!

Tu te ierunājies par GND un Cold. Varbūt vari nokonsultēt vienā lietā!
Iet runa par elektrību. Trīsfāžu sistēmā zinam, ka normāli būtu, ja ir visas trīs fāzes, darba zeme (N) un ISTĀ zeme tipa GND. Kabeļi visi man ir pēc GOSTIEM. Liekot skaņu n-tajas vietās N un GND ir viens un tas pats, tipa skapim korpus. Laikam Latvijā vispār vēl nepastāv piecdzīslu strāvas kab. sistēma!
Bet laist aparātu korpusā to pašu darba zemi (N) nav isti pareiz. Nelaist nekadu zemi arī nevar. Var norautires ar miķi pa zobiem. (piemēram).
Es zinu, ka ielaižot darba zemi korpusā, skaņā rodas dažadi trokšņi. It sevišķi pie lielākas gaismas jaudas. Tad es kabelim, kas iet uz skaņu, noizolēju nost zemes kontaktu. Trokšņi pazuda. Bet jabūt takš kādam civilizētākam risinājumam. Kur dabūt īstu GND?? Spraust zemē dzelzs mietu?? :lol: Baigi garu vajadzēs...

Post subject:
PostPosted: 05-Sep-2004 13:14:20 
un jaa- starp citu man patika doma par skolu vai ko tamliidziigu... Nez kaapeec cilveeki iedomaajas, ka viss dziivee ir vienkaarshi. Kaa ledusskapi iebaaziishu rozetee un viss buus. Kaapeec neviens maajas apstaakljos bez priekshzinaashanaam nesaak nodarboties ar neirokjirurgiju? Taapeec, ka saprot to, ka vajadziigas ir zinaashanas pirms to dariit. Bet kaapeec cilveeki domaa, ka audiotehnika ir domaata bakstiishanai bez iipashas sajeegas? Kaapeec visi meklee vienkaarshas atbildes uz konkreetiem jautaajumiem, nevis meegina saprast ceeloni, lai citaa reizee, liidziigos apstaakljos vareetu izskaidrot situaaciju un noveerst probleemu, nevis jautaat atkal? Ja tu gribi straadaat ar mikrofonu, tad labaak uzzini kas tas ir, kaa darbojas un kaa to piesleedz kaut kam... Piemeeram, ja gribi rakt zemi, tad tak ir labi zinaat ka ir taads instruments "laapsta" un kaa tas darbojas, nevis njemt aamuru vai saksofonu un meeginaat izdariit to, ko citi dara ar laapstu. Nu tas taa- filozofiskaam paardomaam par dziivi. Iisaak Tavai probleemai- kaa jau teicu: nomaini shtepseli micam.

ddff

Quote:

Post subject:
PostPosted: 05-Sep-2004 15:14:40 
Laikam perfekti jazin anglju valoda lai par taam lietaam visu samacitoss,noteikti ka ar sarunvalodas limeni nepietiek.Un latviski par to un lidzigaam temaam laikam ari nekur nedabut.Ko? :(

Post subject:
PostPosted: 05-Sep-2004 18:37:22 
Tnx, ddff!

Tu stiprināji manu pārliecību. Citādi te krievu laiku elektriķi centās pārliecināt, ka N un GND ir viens un tas pac, bet es saku ka nav...
Par tiem GOSTIEM nedomāju burtiski, ka krievu kontakti, bet normali kontakti ar visiem zemejumiem, tikai tā saprašana nebija ko ar tiem zemejumiem lai iesāk.
Vei Tev nav gadījumā nav doma veidot tādu kā skaņinieku skolu??? :)
Un labākie tiek pie Tevis strādāt... :lol:

Post subject:
PostPosted: 06-Sep-2004 1:28:59 
teema mikrofons agraak bija iekljauta 11. klases fizikas kursaa "Akustika". To, vismaz manaa skolaa, pasniedza latvieshu valodaa. Daudz labas literatuuras (manupraat pat vislabaakaas) ir krievu valodaa, Latgaliitee par smiekla naudu vari nopirkt kaut veselu biblioteku. Anglju valoda, protams, ir normaala muusu ikdienas paraadiiba, no taas nav jaabaidaas, pie tam, tulkojot rakstiitu tekstu, var izmantot kaadu no nebeidzamajiem tulkoshanas softiem. Latvieshu probleema ir taa, ka tauta ir paaraak maza un specializaacija paaraak shaura lai par sho teemu izdotu graamatas. Nav pat DOSAAF (nopietni) ar labiem elektronikas pulcinjiem, kas ir neatsverama PSRS beernu priekshrociiba. Tagad var piipeet ganju vai braukt ar BMX, intelektuaalaas nodarbes valsts nepiedaavaa jaunatnei. Taa ir liela probleema, un nevar prasiit no cilveeka labu izpratni par lietaam, ja vinju nekaa nevar saakumaa ieientereseet. Skumji, bet taada nu mums ir situaacija shobriid.

ddff

Quote:
Laikam perfekti jazin anglju valoda lai par taam lietaam visu samacitoss,noteikti ka ar sarunvalodas limeni nepietiek.Un latviski par to un lidzigaam temaam laikam ari nekur nedabut.Ko? :(

Post subject:
PostPosted: 06-Sep-2004 1:37:03 
Jaa, tiem krievu laiku elektrikjiem ir 100% taisniiba, ja vinji runaa par elektromotoriem, vai citu trijstuura slodzi. Tur nevajag N, taapeec to vadu var mieriigi izmantot kaa GND, jo straava tur nepluust un viss ir jauki. Bet ar asimetriskaam slodzeem viss ir citaadi. Ir veel taada jauka atrakcija, ka kaads norauj N vadu :) Mums sanaak taada "floating" zvaigzne bez vidus punkta, kur I katraa vadaa izliidzinaas peec formulas (I1+I2+I3)/3. Tomeer par cik pretestiibas katraa lokaa atshkjiras, tad vienaa faazee ir piemeeram 100V, otraa 280V, treshajaa atkal 100V. Galvenais, ka starp jebkuraam 2 L cilpaam U summa ir 380V. Un te nu gudrie elektrikji peekshnji pazuud kaa nebijushi u neko negrib dzirdeet par paaris tuukstoshu Ls atmaksu, jo visai tehnikai, kas bija pie L2 ir nodegushas baroshanas... Neklausi nevienu, kas piedaavaa izlekt pa logu :)

ddff

P.S. skanjinieku skolu nedomaaju organizeet, man nepietiek atbilstoshu zinaashanu... un eest arii gribas. Taapeec es turpinu staipiit savas kastes pa pasauli un sataisiit iespeejami maz suudu.

Quote:
Tnx, ddff!

Tu stiprināji manu pārliecību. Citādi te krievu laiku elektriķi centās pārliecināt, ka N un GND ir viens un tas pac, bet es saku ka nav...
Par tiem GOSTIEM nedomāju burtiski, ka krievu kontakti, bet normali kontakti ar visiem zemejumiem, tikai tā saprašana nebija ko ar tiem zemejumiem lai iesāk.
Vei Tev nav gadījumā nav doma veidot tādu kā skaņinieku skolu??? :)
Un labākie tiek pie Tevis strādāt... :lol:

Post subject:
PostPosted: 11-Sep-2004 12:36:11 
Mikseris.LV power user

Mja, kaut kadus kursus par Studijas limenja aparaturu, tas pareizo konfigureshanu, pieslegshanu un administreshanu vajadzetu.
.
Piemeram mani daudz kas interese, bet iespeju nav...

Post subject:
PostPosted: 11-Sep-2004 17:27:40 
Mikseris.LV power user

nu tikai forumi, listes un veel razhotaaju zheeliigi piedaavaatie whitepapers (pdf par vispaariigaam lietaam). Man ir mazliet sakopota shii informaacija, un kad tikshu pie maajas lapas biidiishanas taalaak, tad ir doma iekaartot mazu on-line biblioteku cilveekiem, kas ikdienaa straadaa (vai veelas to dariit) ar Pro audio.

ddff

Quote:
Mja, kaut kadus kursus par Studijas limenja aparaturu, tas pareizo konfigureshanu, pieslegshanu un administreshanu vajadzetu.
.
Piemeram mani daudz kas interese, bet iespeju nav...

Post subject:
PostPosted: 11-Sep-2004 18:17:11 
Mikseris.LV power user

ddff
>>>>>> tas butu labi.

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next

All times are UTC+02:00