Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 09-Jul-2025 23:22:46

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 18-May-2005 23:47:11 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Ir nu taa gadiijies ka seezhu ar visu savas aparatuuras klaastu uz veciem padomju laikaa pa leeto (noteikti) vilktiem vadiem un sprieguma kropljojumi kas rodas no paarslogota tiikla papaavi iedarbojas uz nerviem un ne tikai. Reaali man gljuko tehnika, raustaas un rodas visaadi pakshkji skanjaa katru reizi kaa iesleedzas kaads lielaaks sadziives elektroaparaats. Jaarod risinaajums logjiski. Vadus sienaas paarvilkt shoreiz nevaru. Taatad jautaajums par UPSi (nezinu kaa sauc zinaatniski) vai kaadu citu stabilizaacijas iekaartu.

Ir zinaams ka shitie UPS'hi gjeneree savaadaaku straavu nekaa pierastaa vecaa labaa 220V Pljavinju HES mashiina. Piemeeram UPS'a radiitaa straava atstaaj riebiigu iespaidu uz shaadiem taadiem transformatoriem, tie saak ieveerojami skaljaak duukt (neesmu peetiijis nekaadus graujoshus efektus gan). Izurbos netam cauri un iisti neatradu paarliecinoshu informaaciju ko var un ko labaak nesleegt baroshanas kjeedee caur shaadu riiku. Bet dikti dereetu kaut ko sadomaat attieciibaa pret manu aareejo skanjas karti, experimentus taisiit negribaas. Nu tad nu veershos te. Ko labu varat man paveestiit par shii tipa iekaartaam. Jebkura informaacija nu toch noderees.

Logjiski ka jau ieprieksh paldies.

PostPosted: 19-May-2005 9:06:16 

Quote:
Ir nu taa gadiijies ka seezhu ar visu savas aparatuuras klaastu uz veciem padomju laikaa pa leeto (noteikti) vilktiem vadiem un sprieguma kropljojumi kas rodas no paarslogota tiikla papaavi iedarbojas uz nerviem un ne tikai. Reaali man gljuko tehnika, raustaas un rodas visaadi pakshkji skanjaa katru reizi kaa iesleedzas kaads lielaaks sadziives elektroaparaats. Jaarod risinaajums logjiski. Vadus sienaas paarvilkt shoreiz nevaru. Taatad jautaajums par UPSi (nezinu kaa sauc zinaatniski) vai kaadu citu stabilizaacijas iekaartu.

Ir zinaams ka shitie UPS'hi gjeneree savaadaaku straavu nekaa pierastaa vecaa labaa 220V Pljavinju HES mashiina. Piemeeram UPS'a radiitaa straava atstaaj riebiigu iespaidu uz shaadiem taadiem transformatoriem, tie saak ieveerojami skaljaak duukt (neesmu peetiijis nekaadus graujoshus efektus gan). Izurbos netam cauri un iisti neatradu paarliecinoshu informaaciju ko var un ko labaak nesleegt baroshanas kjeedee caur shaadu riiku. Bet dikti dereetu kaut ko sadomaat attieciibaa pret manu aareejo skanjas karti, experimentus taisiit negribaas. Nu tad nu veershos te. Ko labu varat man paveestiit par shii tipa iekaartaam. Jebkura informaacija nu toch noderees.

Logjiski ka jau ieprieksh paldies.
Arī man, kolīdz virtuvē ieslēdzas ledusskapis, monitoros atskan mazīņš sprakšķītis :) Visu laiku domāju pierubīt maiku un paskatīties, vai šis sprakšķis arī ierakstās vai nē...kaut kad tomēr jāizdara. Par UPSiem diemžēl esmu profāns. Ja nemaldos, tad eksistē kaut kādi filtri, tipa kondensatori, kurus uzkarini paralēli iekārtai...bet varu arī stipri kļūdīties. Man gan šķiet, ka tas nav no pārslogotiem tīkliem, bet ka fāzes un nulle ir "sasietas mezglā". Tev gadījumā dzīvoklī nav kaut kas no sērijas, sēdi uz poda, bet kad čiksa ieslēdz elektrību vannasistabā, tad atejā gaisma pazūd :D ?

o.

PostPosted: 19-May-2005 9:55:50 

Tik traki ka vispaar gaisma pazuud nav. Sheit ir vairaak taads variants ka katrai istabai ir maza izmeera vadi ievilkti un nav jaamaksaa par straavu peec skaitiitaaja, liidz ar to katrs sleedz ko vien grib un lieto cik vien grib kameer vadi svilst sienaas. Un es domaaju ka liidz ar to arii faazes briizhiem atrodas diezgan taalu no salaagota staavoklja.

Bet nu ar shito jaasadziivo jo telpas iireeju un uz remontu likties te jeegas nebuutu jo tad tas vads ir faktiski no tuvaakaa staba jaaievelk pa jaunu.

PostPosted: 19-May-2005 10:03:52 

Quote:
Tik traki ka vispaar gaisma pazuud nav. Sheit ir vairaak taads variants ka katrai istabai ir maza izmeera vadi ievilkti un nav jaamaksaa par straavu peec skaitiitaaja, liidz ar to katrs sleedz ko vien grib un lieto cik vien grib kameer vadi svilst sienaas. Un es domaaju ka liidz ar to arii faazes briizhiem atrodas diezgan taalu no salaagota staavoklja.

Bet nu ar shito jaasadziivo jo telpas iireeju un uz remontu likties te jeegas nebuutu jo tad tas vads ir faktiski no tuvaakaa staba jaaievelk pa jaunu.
Es nedbiju domājis, ka elektrība pazūd no pārslodzes, bet ka fāzes un nulles slēgums ir tāds, ka ieslēdzot vienu divaisu pazūd otrs, tipa fāze un nulle ir saslēgti krustā :)
edit 1: Ou, es sapratu, ka tu saprati! Gan jau ddf kaut ko ieteiks - tipa dīzeļa ģenģeri :)

o.

PostPosted: 22-May-2005 17:43:18 
Mikseris.LV power user

hmm, taa iisti nespeeju izteeloties L un N kombinaaciju, kuras apvienojot vareetu opereet ar 2 devaisu speeju/nespeeju darboties pilnaa apmeeraa. Ir variants ar nejaushu virknes sleegumu, kam paraleeli sleedzis, bet tas ir diezgan pamatiigs retums... Ja savienotu L un N, tad defekts saglabaatos liidz pirmajai iesleegshanas reizei.
Konkreetajaa gadiijumaa, kad dariishana ar iislaiciigu "brownout" vai "surge" ir tikai variants ar UPS, kaut ar nieciigu baterijas resursu, bet veelams Smart tipa- resp. tas, kas visu laiku izmanto savu iebuuveeto generatoru un nekropljo siinusa formu. PC barokljiem vienalga kaa izskataas izejas signaals, bet transformatoriem gan nee. Ja ir tikai sprakshkji, tad var meeginaat iztikt ar LC filtriem, kas iebuuveeti dazhaados pagarinaataajos- saucas Surge Arrest. Tomeer es labaak izveeleetos kaadu vecu, labu, pusdziivu UPS.

ddff

Quote:
Es nedbiju domājis, ka elektrība pazūd no pārslodzes, bet ka fāzes un nulles slēgums ir tāds, ka ieslēdzot vienu divaisu pazūd otrs, tipa fāze un nulle ir saslēgti krustā :)
edit 1: Ou, es sapratu, ka tu saprati! Gan jau ddf kaut ko ieteiks - tipa dīzeļa ģenģeri :)

o.

PostPosted: 22-May-2005 19:19:57 

Quote:
Tomeer es labaak izveeleetos kaadu vecu, labu, pusdziivu UPS.
Shitaadu arii dabuuju. Visas probleemas kaa ar roku nonjemtas.

Post subject:
PostPosted: 27-May-2005 22:16:07 
Mikseris.LV power user

UPS laba lieta.

Post subject:
PostPosted: 27-Jun-2006 21:21:17 
sorry, ka uzcēlu vecu topiku, bet varbūt kādam vajag pilnigi jaunu UPSi
Apraksts: http://www.capital.lv/index.php?id=12222
Reali atdodu par pus cenu - 30Ls
Iepakojumā, neatvērts!

Post subject:
PostPosted: 27-Jun-2006 22:28:35 

O kāda veca izsena diskusija uzrāvās gaismā, biju jau paspējis aizmirst šo visu kopš pasūtīju to elektrosistēmu ar visu ēku pāris kvartālus tālāk.

P.S. tas upsīts atkalpoja tur godam, un atstiepās arī jau laiku atpakaļ, bet vispār bij baiss malacis.

Post subject:
PostPosted: 28-Jun-2006 9:30:18 

UPS tak ir vienkārši baterija...

Post subject:
PostPosted: 28-Jun-2006 10:57:12 
Mikseris.LV power user

Quote:
-
ta gan nav... tur ari sprieguma stabilizacijas sistema, kura aizsarga no sprieguma leciniem, izmainjam .. - akumulators parasti saka darboties kad vispar pazud ieeja spriegums....

Post subject:
PostPosted: 28-Jun-2006 14:07:20 
Mikseris.LV power user

Luudzu kontakteejies ar profesionaaljiem un paarbaudi sho izteikumu. Neprecizitaates un visparinaajumi ir tie, kas izniicinaas sho pasauli.

ddff
Quote:

Post subject:
PostPosted: 28-Jun-2006 17:26:13 

Quote:
Uninterruptable Power Supply

Post subject:
PostPosted: 29-Jun-2006 9:25:34 

UPS ladejas, kamer ir strava, bet kad stravas nebus - vares pavilkt kadu laiku tehniku, lai pabeigtu kritiski svarigu darbu un saglabat. Bet daudzos ir ari filtri.

P.S. Man ari trauce ledusskapis, uz to reage pastiprinatais. :D

Post subject:
PostPosted: 29-Jun-2006 18:34:09 

Manējais arī - ledusskapis - kad ieslēdzas vai izslēdzas, tad nostrādā skaļruņu sargātājs vecajai labajai radiotehnikai, citādi - netraucē.

Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00