Nepretendēju uz absolūto patiesību, bet tas ko teikšu ir 99.99% pareizi
1. Diska defragmentēšana. Tas bija aktuāli tad, kad diska buferatmiņa bija 512kB (tagad kā minimums diskiem ir 2MB, man, piemēram, audio diskam ir 8MB) un diski skaitījās UDMA33 (tagad kā minimums UDMA100, ir pat UDMA133, nemaz nerunājot par SATA). Ok. piekrītu, ka reālais ātrums tāpat ir ap 40Mb/sek, bet anyway, mūsdienu diski nav salīdzināmi ar 2-3 gadus veciem diskiem. Līdz ar to - ja vien Tu neveic ūber daudzceliņu ierakstu reālajā laikā, piemēram, ja Tev uz HDD vienlaicīgi blice neraksta 3 gičas, sintiņš, basbočka, hihati u.t.t. un piedevām tas viss notiek 96/24, tad nekāda defragmentācija nahren nav vajadzīga. Tas ir 100%. Protams, tas viss ir saistīts ar kompja vispārējo stāvokli, bet kā saka, mironim aspirīns nelīdzēs. Es savu hdd neesmu defragmentējis nekad.
2. sk. 1o punktu.
3. SP1 ir noderīga. Ja nemaldos, tad tā sniedz atbalstu USB 2.0, bet varu kļūdīties. Tad vēl 99% garantēju, ka Tev bez 1ās SP, šatdaunojot kompi pārādās "krusts", ka notiek kaut kāda tur procesa terminēšana etc... Koroče SP1 vajag obligāti. Turjklāt Microsoft nesen paziņoja, ka visi pači no Windows update nemaz neliksies virsū, ja nebūs kā minimums SP1 (ar laiku SP2).
4. Framework. Var jau to brīnumu uzlikt, nekas traks nenotiks, bet...Vegas var uzlikt arī bez tā. Gari jāstāsta, bet principā atarhivē Vegas, tad kad tas pasaka, sorree, tālāk no go bez Framework, tad atver program files/sony setup direktoriju un palaid setup.msi failu. ja nemaldos, tad bez Framework nestrādās failu brouzers vai kas tur, bet viss pārējais šancē. Tā vismaz saka, jo pats Sony produktus neciešu un nelietoju, jo tie nepiedāvā iespēju neinstalēt savus krapainos pluginus, kuru ir ap 30 un lielākā daļa no tiem ir kraps.
5. Var slēgt, var neslēgt. Teikšu vienu - man ir P4 3Ghz, 1Gb atmiņas un es patestēju kā ir ar un bez. Nekādas starpības nebija, jo, ja Tev ir daudz atmiņas (kompim), tad WinXP ir pietiekami gudrs, lai rubītu vai swapu vajadzēs vai nē. BET, ja kompim ir tikai 512MB, tad virtuālo atmiņu nekādā gadījumā nevajadzētu atslēgt, jo viens pats WinXP jau atmiņa samet ap 200-300 mb savu failu. Cik paliek pāri pārējam - rēķini pats. Ja kompim ir 1Gb, tad var arī atslēgt.
6. Biti. Sarežģīts staffs...bet morāle tāda, ja tu mixdouno audio, kuru tu tālāk esi nolēmis apstrādāt ar DSP vēl, tad jāmiksdauno ir 32 bit float (ja ir iespējams, protams). Teiksim, piemērs. Ieinsertē tu kārtējo VST instrumentu, bet kompis nevelk. Ko tu dari? Visticamāk kādu no iepriekšējiem VST instrumentiem pārvērt audio failā un midi aizvieto ar audio. Kaut gan tagad jau ir "Freeze", kas atrisina problēmas.
o.
p.s.runājot paer servisiem. Esmu testējis ar/bez atslēgšanas un neesmu manījis nekādas izmaiņas. Propellerheads (reason autori) oficiāli ir atzinuši, ka viņuprāt CPU nesāk šancēt ātrāk/ekonomiskāk, ja ir atslēgti gandrīz visi servisi. Ir lietas, kuras, protams, var atslēgt (remote registry, themes, help & support etc) bet kā jau teicu, nekas lidot nesāk. Viss šancē tāpat kā iepriekš.
p.p.s. tev ir reāls Nord vai tikai bildīte?