Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 10-Jul-2025 20:45:27

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: 05-Dec-2004 21:04:43 
Mikseris.LV power user

laikam biju viens no pirmajiem LV zemiitee, kam bija iespeeja padzenaat subj. un ieguut kaadu priekshstatu par tiem- labpraat pastaastiishu arii paareejiem (it kaa jau tomeer skaitos Vestax distributors, bet mans meerkjis nav klaja reklaama).

1) iesleedzam- displejs ar zilu fona gaismu, balts teksts paraada HELLO, jauki un viegli salasaams, iebarojam CD- mehaanika paskalja, bet liekas, ka straadaa preciizi, nekaadu blakustrokshnju nav, saak mirgot CUE un Play/Pause- pirmais dzeltens, otrais zils. Mazliet atgaadina jaungada egliiti un man tas liekas paarmeru uzkriitoshi. Izmantotaas taustinju kraasas ir zils (play/pause), dzeltni visi funkciju tausinji, sarkani efektu. Nu padaudz kraasaini, varbuut ka uz dinamiski apgaismotas skatuves ir eerti, istabaa nee. Jog pirmajaa briidii liekas taads ar leetuma piegarshu un paarmeeru valjiigs, veelaak saprotu kaapeec- scratch notiek ar jog piespieshanu uz leju pirms izveikt back/forth kustiibu.

2) palaizham Play... skan, tiiri labi, DAC savas funkcijas veic, pagrozu pitch (kas ir paarsleedzams 0%, 6%, 10%, 50%, 100% joslaas) viss darbojas. Iesleedzu Master tempo- vilshanaas, ljoti pamanaams "jitter"- te nu Pioneer ir krietnu soli priekshaa. Bet nav mirstama kaite- vinyl DJ'i neko nezin par master tempo :) Pagrozu pitc veel un secinu, ka nav "gap" pret 0 punktu, resp. lai ieliktu uz 0 ir jaaskataas displejaa. Aizsuutiiju shiem rekomendaaciju padomaat par to. Pameeginaaju ielikt CUE punktus (taadi ir 4- general cue un veel 3 papildus punkti)- straadaa aatri un preciizi, neatkariigi no taa cik treku starpaa. Loop arii darbojas jauki un ir pilniigi "seemless" kaa to apgalvo razhotaaji, iebuuveetais samplers jauks, vareeja buut garaaks buferis, bet 4 taktis var iespiest.

3) nu tad pie efktiem- pamataa Flange, Filter, Delay - pirmie 2 sinhronizeejas peec skanjdarba, ja iesleegt SYNC, ar JOG var mainiit parametru (cik taktiis efekts izveic pilnu ciklu)- kaa pirmo piedaavaa 1/8, kas ir optimaals. Var arii mainiit parametrus ar JOG, eerti un aatri. Degu nepacietiibaa par scratc- jaaa! Tas darbojas, jauki un gluzhi kaa ar vinila playeri, punkts (fraction) turas tieshi vietaa un var atrast beatu, patirinaat to un atlaist. Reverse arii nostraadaa tuuliit un bez blakus efektiem. Brake pie pause nospieshanas nioskan kaa uz TT nospiests STOP, startee gan momentaa (ne taa kaa TT). Labaa zinja- pause nav skaljaa kaa CDJ-100, bet tikai pagrozot jog uz pauzes paraadaas skaljaa mekleeshana.

Principaa pirmie iespaidi ir pozitiivi, panelis eerts un paarskataams- iisti nesapratu pich bend pogu noziimi, jo ar jog to ir eertaak izveikt, taapat arii nezinu vai liela jeega no Delay kaa iebuuveeta efekta... bet nu iespeejams kaads to atziis par noderiigu. Runaa, ka esot ierobezhota funkcionalitaate un paraadaas darbiibas leenums lietojot mp3 disku- to pameeginaashu, kad kaut kur aiznjemshos shaadu disku (pasham nav neviena) un tad komenteeshu. Veel neerts liekas aareejais baroklis (kas shai partijai atnaaca ar UK plug), tomeer papildus mantas jaastaipa, vairaak ko aizmirst kaadaa klubaa :) Driizumaa sagaidu arii TT-M1 interfeisu, tad paskatiishos kaa shis uzvedas ar aareeju scratch mehaanismu.

Shis atskanjotaaju paaris pavisam driiz ieguus road case un tiks piedaavaats nomai (par to informeeshu atsevishkji) un plashaaku publiku ar to domaaju iepaziistinaat sadarbiibaa ar klubu "Pulsee", kur shie atskanjotaaji atradiisies kaadu laiku (domaajams janvaarii) un katrs briivi varees padarboties gar tiem lai guutu kaadu priekshstatu.

ddff

Post subject:
PostPosted: 08-Dec-2004 18:07:15 
Laba reklama. Man patik sis apraksts. Cik maksa ire? Un vai tie pec jusu domam ir labaki par maniem Pioneer CDJ100. Es saubos. Vai variet parspet manas saubas. Esmu dzirdejis, ka vestax esot vecmodigas un lenas tehnologijas salidzinot ar lielajam pasaules firmam ka pioneer.

Post subject:
PostPosted: 08-Dec-2004 19:53:28 
:? nav vārdu, kādas domas tik cilvēku galvās mīt...

Post subject:
PostPosted: 08-Dec-2004 20:49:07 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Quote:
:? nav vārdu, kādas domas tik cilvēku galvās mīt...
pilniibaa piekriitu Vento :)

http://www.tranceatlanticflight.com
http://www.myspace.com/goldberg_official

Post subject:
PostPosted: 08-Dec-2004 22:38:00 
Mikseris.LV power user

iire maksaas ls 20 par paari CDX-05 + PMC 05 Pro III pults. Nedomaaju, ka shie ir labaaki par CDJ-1000, nevienaa briidii netiku to apgalvojis. Tie ir savaadaaki, ar citaam iespeejaam un par juutami pieejamaaku cenu, kas ljoti tuvojas CDJ-100. Vecmodiigu un leenu tehnologijas diez vai raksturos taads atminas buferis, ka CUE1 likts 1.treka 20. sec uz CUE2, kas atrodas 18. treka 47. sekundee paarsleedzas tieshi uz biita, bez kaadas kaveeshanaas, sempleris neizmaina ierakstiitaa materiaala spektru un speelee gliitas cilpas bez paarejas, utt. Bet katram ir tiesiibas uz savu viedokli, lai arii dazhreiz tas izklausaas peec "knigu ne chital, no mnenije imeju" (graamatu neesmu lasiijis, bet viedoklis ir - kr. val.).

ddff, negribeeja neko reklameet

Quote:
Laba reklama. Man patik sis apraksts. Cik maksa ire? Un vai tie pec jusu domam ir labaki par maniem Pioneer CDJ100. Es saubos. Vai variet parspet manas saubas. Esmu dzirdejis, ka vestax esot vecmodigas un lenas tehnologijas salidzinot ar lielajam pasaules firmam ka pioneer.

Post subject:
PostPosted: 09-Dec-2004 11:04:17 
Mikseris.LV power user

Quote:
-
Uzmanibu, JAUNUMS -- Vestax ir mazinja firma... :)
-
Ka es zinu - Vestax ir laba firma, un liela.

Post subject:
PostPosted: 09-Dec-2004 11:45:05 
Vestax... tas ir nopietns dj tehnikas inzhenieris. Es ceru, ka LV par to vairs shaubu nav pat 1% dj klana darbonjiem!!!... tomeer izraadaas,ka veel dazhiem ir....

Tomeer - kameer tas veel nav pasham nomeegjinaats - churaat biksees aiz prieka ir paaragri...

Post subject:
PostPosted: 10-Dec-2004 10:10:10 

Ar detalizētaaku aprakstu varat iepaziities http://www.vestax.com

Post subject:
PostPosted: 21-Dec-2004 14:05:55 
Mikseris.LV power user

Testi turpinaas: ne paaraak daudz labo zinju, toties ir apguuts aparaats pilniibaa.
Dabuujaam MP3 disku- liekam iekshaa, aparaats kaadu laiku lasa saturu (ilgaak nekaa audio CD)- var jau saprast, direktoriju padaudz... Paraadaas kopeejais treku skaits un laiks- labi. Navigaacija pa direktorijaam (kaa biju izteelojies) nav iespeejama, visi treki ir rindaa peec sekojosha algoritma: D1 (1,2,3...); D1.1 (1,2,3...); D2 (1,2,3...). Taatad 2. direktorijas 1. treks mums buus ar numuru 1.direktorijas treku skaits + visu 1. direktorijas subdirektoriju treku skaits + 1. Nav paaraak saprotami, bet nu ar to var sadziivot (pat es apguvu). Kjeramies pie klokjiem- LOOP, CUE1, CUE2, CUE3 ir neaktiivi, laikam tomeer CPU resurss ir ierobezhots, daudz tiek teereets MP3 dekompreseeshanai un nepaliek citam (tas zheel). Samplers straadaa taapat kaa CDA gadiijumaa- tam, taatad, ir savs atminjas buferis (paldies Dievam). Pitch darbojas, Master Tempo tikpat nebaudaams kaa ar CDA (sho pogu aizmirstam uz muuzhiem). Nav tiishanas (Search) !! Tas nu gan... Izdomaaju workarround'u - iesleedzu pitch +/- 100% un ar to sameeraa labi tinas, bet nu njemshanaas nav taa veerta. Rezume: Vestax nav sajuusmaa par MP3 formaatu un nav sapuuleejies speciaali taa atbalstiishanaa. Es gan nezinu daudz DJ, kas speeleetu tautai MP3 savu setu laikaa, tomeer ja kaads taads ir, tad shis nebuus labaakais aparaats ar ko to dariit. Sorry!
Veel viena lietinja, kas pagaidaam ir tikai subjektiivu aizdomu auglis- driizmumaa tiks paarbaudiit ar testa disku un analizatoru: mainot tempo (vienalga kuraa virzienaa un cik daudz) paraadaas kaadu paaris dB vaajinaajums uz augsheejaam frekvenceem. Laikam krietni ietaupiits uz samplera joslas platumu. Veelreiz paskatos uz aparaata cenu un secinu, ka briinumi nenotiek. Palieku pie uzskata, ka tas ir kaut kas uz CDJ500 pusi (ar dazhaam ekstraam) par gandriiz CDJ100 cenu- nu taa saliidzinaashanai.

ddff

Post subject:
PostPosted: 04-Jan-2005 22:27:00 
Taa, beidzot ir laiks notesteet TT-M1 aareejo interfeisu. Samonteejam kaa instrukcijaa teikts, peec 2 min. esam gatavi starteet. Iesleedzam TT (tas ir Technics SL1210 MK II) uz 33 rpm, izveicam kalibreeshanas operaaciju un liekam iekshaa disku. Spiezham Start uz TT un- tavu briinumu- disks startee! :)) Nospiezham STOP un shameejais ar plates graaciju apstaajas. Instrukcijaa gan teikts, ka platei uz TT nav jaatrodas, bet ir taads miinuss, ka bremze ir reguleeta ar visu plati, taapeec tikai ar slipmatu uz ripas taa dariishana ir paarak viegla un bremze to mazliet pavelk atpakalj. Uzliekam plati, mazliet paarreguleeja TT-M1 augstumu un varam braukt taalaak. Es savaa dziivee nekad neesmu samikseejis 2 trekus lietojot CD aparatuuru. Ir laiks pameeginaat :) Pakustinam TT platteri, disks ljoti paklausiigi seko- peec paaris offbeataa noblaukshkjinaataam taktiim viss nostaajas savaa vietaa un esmu prieciigs, ka shis process izraadaas tik liidziigs ierastajam... Taa lieta darbojas, visaa kraashnjumaa. Visi interesenti, kas grib pashi to aptaustiit/paklausiit ir laipni aicinaati uz klubu "Pulsee" Citadeles 2, kur 2 nedeeljas shie aparaati buus pieejami katram, kas to veelas.
Pie viena noleemu patesteet arii ieprieksheejaa nodaljaa piemineeto augsheejo frekvenchu kritumu pie pitch izmainjaam. Njemam testa disku, liekam uz 14 kHz, galaa sleedzam NTI analizatoru un uz priekshu- diapazonaa +/- 6% izmainjas bija minimaalas (ap 0.8 dB robezhaas). Paarakstaam disku uz mp3- ahaa, te nu ir manaams: pret 0% skan jauki, pakustinot liidz 0.1% vai -0.1% virs 6 kHz iestaajas -1.5 dB kritums, tas nepatiikami. Mainot pitch taalaak uz vienu vai otru pusi parametrs nepasliktinaajaas. Veel viens argumens, ka uz deju zaaleem ar mp3 nav praatiigi doties. Prieks, ka biju kljuudiijies attiecibaa uz CDA skanju, zheel par mp3.

ddff

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+02:00