Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 21-Jul-2025 14:02:16

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 30-Oct-2005 23:06:15 
ka es sapratu te ir dj ar staazhu. :D vai juus nevareetu padaliities ar info kaadus turntables juus lietojat. un kaa patiiik. piem zinu ka goldbergs reloop 6000 un ir apmierinaats. a tu ????

Post subject: Re: janis
PostPosted: 30-Oct-2005 23:25:48 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Viss jau atkarīgs kam lieto. Technics 1210 ir laba lieta. Vēl grabinu pārskrūvētu Omnitronic DD-2250, arī noder.

PostPosted: 31-Oct-2005 9:26:32 
jap ka jau te saka, technics, ta ir laba lieta ja vien atljauj finanses, bet ja ne tad jaanem ta sauktais letais gals, bet ne sliktaaks paar to dargo, piemerams Reloop, omnitronis, stanton, . skatoties kam ar tu domaa to visu lietot tiiri miksesanai, pietiks ar to leeto galu, pilniiba apmierinas reloop, stanton, omnitronic, kadsl lietots sony, ja veel var dabuut, numark, bet nem tikai ar direct drive motoru,
bet ja kautkas nopietnaaks tad jau jaskataas uz technics, vestax, reloop6000, var vel stanton, ir siem viens dazi modelji tad nikni, taka visu izscir nauda.

PostPosted: 31-Oct-2005 17:28:05 

Quote:
taka visu izscir nauda.
Nu daļēji. Man tas Omnitronics piemēram maksāja ievērojami mazāk par Technics un tas ir loģiski, jo viņam no bāzes jau kulturāls Tracking force bija ko noregulēt ar tām štrunta ripām nevarēja. A ko darīt, nekritu uz ausīm un sadabūju vajadzīgo infu un izķidāju to tonearmu un visu tur līdz smalkākajām detaļām. Pieķīlēju, saeļļoju un saliktu atpakaļ noregulēju cik vien smalki varēju. Tagad uz Scratchiem nav man švakāks par technics. Kad tie bleķi kas patiesībā ir gana tizli gan Omnitronicam gan Technicsam ir rokās turēti rodas cits skats uz to lietu bik.

Tā arī sanāk, ja negrib maksāt tad būs jāstrādā tur. Bet šitos skrūvēt nav tas pats kas lampiņu lustrai nomainīt. Ja nevar tad maksājam.

Automātiski es viņu sevišķi neizvēlos staipīt apkārt jo tāds sulīgāks mehānisks trieciens var likt atkal ņemt rokā pulksteņmeistara instrumentus.

Nu to ka es šajā lietā galīgi neesmu uzskatāms par paraugu uz ko atskaitīties tas ir fakts.

PostPosted: 31-Oct-2005 17:32:38 

Tikai nākamreiz cienījamais Jāni, činījot topiku uzliec attiecīgi saprotamu tēmas nosaukumu. Citādi gadās ka gribam atrast kādu vecu interesantu postu kādā tēmā, bet tad jādomā vai tas bija tēma Janis, Peteris, Olegs vai kas vinjuntur zin.

Post subject:
PostPosted: 01-Nov-2005 19:01:32 
aa vot pasham bija doma nemt reloopus 5000 domaau moz kaadam ira :) laikam ar taadiem neviens nenemas. moz kaads ir kautko dzirdeejis vai pameeginaajis.
(varat nekomenteet pirkumu jo naudas labaakam nava) man liekas shajaa cenu kategorijaa vislabaakais kas atrodams latvijaa ??? ne ?

Post subject:
PostPosted: 02-Nov-2005 10:45:56 
ta ar laikam buus, janem si vien buus, esmu ar redzeejis dzivee, un ar nedaud z ietesteejis, visaa visumaa nav slikti, ne sliktaki par tiem dargajiem. motors pieticigs, 2,2 kg, taka grieziens ir, visam noderes, gan skrecam un visam pareejam, taka domaju ka nem tik ciet.nebuus janozelo.

Post subject:
PostPosted: 02-Nov-2005 16:48:07 
nu jaa paldies nomierinaaji. klau vispaaR kam ir japieveersh uzmanibaa perkot mikeris. gribas normaalu un lai paskrechot arvar. liidz 150 :D
visi mikeris kas domaati skrecham baigi daargie ar parastajiem ar var ?
moz ir kaads padomaa. paldies tieshaam baigi paliidzat.
vai kaads ir sadarbojies ar http://www.music-town.de/ piedavaa tiiri pieklaajigas atlaides diezgan leeti iznaak

Post subject:
PostPosted: 02-Nov-2005 21:10:16 

Quote:
nu jaa paldies nomierinaaji. klau vispaaR kam ir japieveersh uzmanibaa perkot mikeris. gribas normaalu un lai paskrechot arvar. liidz 150 :D
moz ir kaads padomaa. paldies tieshaam baigi paliidzat.
vai kaads ir sadarbojies ar http://www.music-town.de/ piedavaa tiiri pieklaajigas atlaides diezgan leeti iznaak
Nu ko. Pa lēto mikseris skretcham, atkal pie skrūvgriežņa nāksies ķerties šad tad. Reāli tie kas tagad nāk ārā un paredzēti skretchiem ir aprīkoti piemēram ar tādām lietām kā optiskie feideri - populārā izpratnē feiders ir potenciometrs jeb radiodetaļa ar maināmu pretestību. Tas tiek nodrošināts vai nu parastā veidā kā jau kopš kādiem 60tajiem gadiem ar dažādas konstrukcijas joslu iekšā pa ko slīd kontaktiņš (smalkaak nav veerts). Vai arī jau ievērojami progresīvākā veidā kad slīdošā kontaktiņa naf bet strādā uz optisku bāzi. Nu lūk gaisma nedilst, turpretī tas kontaktiņš dilst un ja paņemsi Numark (man ir 1002X te viens) tad jau pēc maksimums 2 nedēļām to sajutīsi. Feideri nāksies pamainīt. Nākamie gan mēdz būt labāki par to kas nāk līdzi pērkot. Nu labi - viņš maksā savus 20 Ls jauns, nav nekas trax, bet toties nepatīkami. Jo kad viņš sāk iet uz galu tad parādās visādi nelabi čerkstoši trokšņi un nevar cut'us normāli saveidot, pie paša gala būs tā ka jau viens kanāls neatslēgsies vairs kad vajadzēs, a varbūt abi. Nu bet ja cena spiež jāsamierinās, ko darīt. Galvenais nepaņemt kaut kādu hibrīdu pa 100 Ls kam feideri nevar izskrūvēt korpusu nelaužot vaļā.

Nu vē lētākām pultīm bik neērtāk būs strādāt ar pārējiem feideriem (ne krosfeideriem(X-fader) par ko pirmīt runāju). Tie man nav gadījies ka atteiktu, bet viņi pēc savas līknes bieži bik sviestaināki šķiet un dažiem eksemplāriem bīdās pagrūti kas skretcham uzliek savu sliktumu virsū. Numarks piemēram taisa nez kāpēc virs 0 db laikam atzīmes straujāku skaļuma kāpumu nekā pārbīdot tādu pašu gabalu zem tās 0 atzīmes, līdz ar ko sanāk pa reizei bik skaļumu pārspīlēt.

Behringers manām ausīm un rokām šķiet tizls visā tā izpratnē, pat brīžiem izkatās ka kloķīši šķībi visi uzsēdināti uz asīm un pa lēto salikti tur, gaismas diodes šķībi iekšā dažam modelim manīc, nez ar to man pietika, kāds priekšnams tāda visa māja. Ko var gribēt.

Gemini ja palūkojam tirgu tad laikam tagad uz katra stūra kāds cenšas iesmērēt, jo pats acīm redzot aplauzies. Bet nu iesākumam atkal saka ka derot, bet nu 2 sabeigtus esmu čamdījis, kaut kas tur ar feideriem ar bija auzās.

Ar vienu vārdu sakot normāla pesimisma deva no manīm, bet nav tik ļauni. Ja tagad būtu pa 130 Ls jāpērk pulc ko grabināt, nopirktu mok to savu Numarku atkal, principā jau viņš strādā ok kad pirmais feiders apmainīts (šitais nav tikai man). Bet nu masīvā pasākumā miksēt uz viņa nav nekas uberlabs. Mājā scratchot gan var ka priex. Vienkārši kad šajā cenā kaut ko pērk tad jāzin ka pērc štruntu un nevajag cerēt ka būs nenormāli kruta, tad arī nevajadzēs aplauzties, un dzīve ies ok.

Post subject:
PostPosted: 02-Nov-2005 21:21:29 

Quote:
Var ar jebkuru, jautājums cik ērti tas būs. Baby scratchus vispār bez miksera var taisīt. Front un back scratchiem var iztikt ar absolūti jebkuru mikseri bez X-feidera. Nu Crab laikam bez kārtīga X-feidera neatlauzt. Bet nu kurš tur ies māžoties, DJ mikseri tur vajag. Cik labu? - cik vari atļauties.

Kad meklē pievērs uzmanību ko saka citi par skaņas kvalitāti attiecīgajam produktam, un visādām ekstrām (cik ērts puļķu izvietojums utt). Scratchā tu to pulti lauzīsi un tās ekstras un izturība noderēs, a miksam labu skaņu vajadzēs. Stādi priekšā kādus pāris produktus ko vari atļauties un gan jau kāds būs šos lietojis un pateiks kas labāks.

Post subject:
PostPosted: 02-Nov-2005 22:26:45 
nja, nu ir tie numarku feideri taadi bik eee... neilgmuuzhiigi ;) man joprojaam ir veel kautkadaa 1998-9 gadaa pirktais 2002X. tiesa lielaako dalju dziives vinjsh pavada mieriigi seedot ka preamps/phoneamps. bet arii ar to nelielo aktivitaati pietika, lai arii otraa krossfadera eksemplara abas puses jau ietu uz beigaam ;/ veel no miinusiesm var atziimeet kill switch-u un parsleedzamu krossfeidera liiknju neesamiiba. bet kopumaa, bedroom vajadzibaam ir ok.

par cik pietiekoshi maz tika peedeejaa laikaa izmantots, tad es arii ne iipashi biju intereseejies, bet vai gadiijumaa arii numarkiem nebija kaa opcijas optiskie krossfeideri?
aa, nepaslinkoju, bik pamekleeju pats, prieksh sm-2 un sm-3 taadi esot. citiem modeljiem hz.

par cik tagad doma atsaakt nedaudz aktivitaates, tad buus laikam beidzot jaapakjer kaads vestaksis :}

Post subject:
PostPosted: 03-Nov-2005 0:18:25 
nu re mana izveele radaas uz shitiem te
1.VESTAX VMC-002
2. RELOOP RMX-30 DJ-Mixer
3. RELOOP Effex 2 DJ-Effektmixer nu shitam jau kruta ka efekti un beat cuonter :D
un 4. NUMARK DXM-01 bet nu tad pat plateem npietiks :D

vai nav kaadu ideju ipaashi NeckaSypash nekad neskopojas ar savaam plashajaam zinaahsnaam :D

Post subject:
PostPosted: 03-Nov-2005 0:19:34 

Problēma ir ar tiem lētajiem mikseriem un viņu X-faderiem. Jo šie tur speciāli grūž mēslus iekšā. Piemēram tam Numarkam bāzē stāv vis idiotiskākais potenciometrs iekšā no visiem veidiem. Tas ar 2 slotiņām, 2 pretestības sliedēm un tiešo signāla padevi uz to. Tur pie vismazākajām skrambām viņš čarkstēt sāk. Un loģiski ka tās rodas. A vot šitam aizstājēju kā optisko nevarēs pielietot bez speciāli izgatavotas papildus plates jo optiskajiem cits darbības princips cik man zināms (mok ir vēl kas interesants ko neesmu redzējis). Tie darbojas ne paši ar signālu bet ar spriegumu kas tiek novadīts uz signāla pastiprinātāja shēmu kas maina izejas signāla skaļumu atkarībā no tā nelaimīgā barošanas sprieguma ko regulē pocis. Nu lūk. Te faktiski implantējot papildus tādu pastiprinošo plati un optisko poci + vēl visi ar poci saistītie nieki ja tādi ir varētu būt risinājums. Nu bet tas ir jau praktiskais latvietis atkal, shēmas nav kur dabūt. Un rezultātā prieks izmaksātu jau par saviem Ls 100 apmēram klāt un tur jau šajā kategorijā parādās pultis ar zarnām. A vot tāds pašizgatavotais - ei nu sazini ar kādu aizturi tas viss strādās, beigās vēl sanāks ka scratcham nederēs, tik mixam.

p.s. Ja kādam ir mirstošs Numark vai kādas citas pulc oriģinālais feideris un māka operēt ar skrūvgriezi hotj bik tad varu uzrakstīt kā to feideri padarīt pat ļoti derīgu vēl vienai dzīvei tik pat ilgai pāris minūšu laikā. Tur vairāk problēma nevis pašu detaļu bet gan komplektējuma kvalitātē.

ui, skatos ka paspeeji ieposteet jau, shis pirms ieprieksheejaa

Last edited by NeckaSypash on 03-Nov-2005 1:18:14, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 03-Nov-2005 0:52:42 

Quote:
nu re mana izveele radaas uz shitiem te
1.VESTAX VMC-002
2. RELOOP RMX-30 DJ-Mixer
3. RELOOP Effex 2 DJ-Effektmixer nu shitam jau kruta ka efekti un beat cuonter :D
un 4. NUMARK DXM-01 bet nu tad pat plateem npietiks :D

vai nav kaadu ideju ipaashi NeckaSypash nekad neskopojas ar savaam plashajaam zinaahsnaam :D
Ja apskata šos tad ar atmešanu atsakos no Reloopiem. Vestax paliek vis sakarīgākais. Neesmu gan dzīvē ar Vestax mikseriem darbojies, bet šis itkā izskatās lietojams. Nekāds megaverķis nav bet sākumam labi derētu. Vismaz manas domas, ja kādam ir pieredze ka tomēr nē, labojiet lūdzu.

A tam Numarkam, tas ir digitālais mikseris, ja protams nenorāvu lažu ar searchiem šis nav priekš standarta TurnTable galda īsti, tas priekš kompjiem paredzēc. USB piejūgšana un operē ar 24 bit skaņu.

cik ta nu man tās zināšanas plašas, bet nu atceros kad vēl kādreiz meklēju netā kā Turntable saucās un tad nebija kam uzjautāt.

Post subject:
PostPosted: 03-Nov-2005 9:38:21 
Mikseris.LV power user

es piemeram gribu sev panjemt NUMARK DXM-06

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00