Puuks.
tu esi crazy
. Nee, es saprotu, ka varbuut tavos pasaacienos neviens iipashi neklausaas, kas tur skan, BET. Par 3K kroseeshanu. Nu nespeelee tie draiveri liidz 3K.
1. virziendarbiiba jau lien aaraa uz 1,5K, uz 2K kautkaadas rezonanses lazhas, nu a 3K piikjis, reekjini, tev vajadzees VISMAZ 3sho kaartu ja ne veel papildus rezhektorus, kas sadaardzina filtru, lai novaaktu to peak.
2. intermodulaacija . kas un kaapeec- sheit -
http://en.wikipedia.org/wiki/Intermodulation_distortion
un
http://en.wikipedia.org/wiki/Amplitude_modulation
iisumaa-- parasti censhas nodaliit basu / midbasu no vidiem, taalaako atspeeleejamo diapazonu ( liidz ar ko meklee jeedziigaaku pischiku )
Runaajot par selenium dt220 pischikiem. Man ir bijushi 210tie, kas peec darbiibas ir ljoooti liidziigi, taapat ir meeriiti 220tie.
Varu pateikt, ka B52 15'' +1'' kastee, kur ir 220taa B52 analogs, filtrs ir gauzhaam vienkaarshss- pirmaa kaarta midbasam, pirmaa kaarta ( uz kaadiem 10K ) pischikam. Protams, tas variants ir garaam, bet ---- Te es paraadiishu, kaada izskatiijaas mana filtra sheema , ar SALABOTU pischika liikni un reaalo kroseejumu ~ 1,7K.
http://content7-foto.inbox.lv/albums762 ... i-hm25.jpg
shis gan ir galeeejiibas variants, ar ideju, ka tiek aizvaakti dazhaada veida peak, un liikne ierakstaas +-2dB .
ir veeleeshanaas iespringt uz shaadu sheemu ?
Patiesiibaa jau ar shaadu komplektu NAV tik traki. Tas midbass ir vaajsh, jaudas tam maz, da a arii juutiiba vinjam izskataas ir nekaada. Liidz ar ko pischiku sanaaks dzeest ne pa jokam zemee , kas automaataa palielina taa droshiibu pret izdegshanu
varu teikt uzreiz, ka pischiks shajaa setupaa buus labaaks nekaa midbass. Midbasam X-max 1,25mm --njuu, pie noraadiitaas jaudas, man domaat, to kasti zem 100-120Hz nemaz nedriikst laist, tev laikam taa nebuus proba, jo ir tie lielie rupori...
NJa...nu .....ciinies...
tikai pateikshu ka korekts pasiivais filtrs tev maksaas tikpat cik pischiks, turklaat lai taa kaste arii peec kautkaa skaneetu, vajag arii bik pameeriities. man te atkal viens cits arii taisa 15+1'' uz 210to seleniumu baazes , 2 dienas reguleeja elementus, kameer sadabuuja , lai draiveri krosa zonaa pusliidz summeejas.
Elektronisks X-overs ko iesaka DDFF ir labi, bet probleema ir taa, ka taadam diezvai buus iespeeja noraadiit visu pasiivo elementu parametrus , kas manaami pabojaas reaalo situaaciju ( kautkur ne pa teemu atkal aizgireziis faazi prom ) . Es parasti shaadus risinaajumus, it iipashi, ja jaakrosee hornveidiigie, kuriem izstarotaaja attaaluma attieciibas saakas kautkur kaartu AIZ midbasa ( kas attieciibaa pret faazi jaanjem veeraa ) , meeru uz vietas ar mikji, piekorigjeejot elementus.
Jautaajums, vai uz shaadaam leetaam komponeneteem ir veerts iespringt ... ( B52 variants )
PSS- man kautkur meetaajas liiknes gan 210 , gan 220 seleniumiem, varu gan uzreiz pateikt, ka taa liikne uz hm25 nebuut neizskataas TIK taisna un lineaara, kaa razhotaajs to noraadiijis savaa specenee, tb- pashaam augshinjaam peedeejai oktaavai taapat ir -3-5dB , deelj kam to filtru biku jaasarezhgjii, jaapietjuunee.
Nju tas taa iisumaa
PSSSS---Einaar--- un jaameera ir nevis pischiks ar hornu pret asi, jo peec logjikas tak virziendarbiiba uz zemaakaam F kljuust tieshi labaaka, nevis otraadi... ?:) vinjam tak nebuus 3 joslas, pischikam LPF tak neliks ( kur tie -6 vareetu iestaaties ) Tur driizaak midbass buutu jaameera, bet kaada jeega meeriit, ja liikne jau ir webaa, un tur viss ir skaidri redzams ?
Man jau liekas ka krosu primaari ir jaaizveelas no komponenshu elektriskajaam iespeejaam un midbasa taalaako iespeejamo diapazona izveerteeshanu. Peec tam var skatiities, cik smuki josla paarklaajas pa malaam.
Jo ja otrajaa gadiijumaa pa malaam skanees ne paaraak OK, tad pirmajaa gadiijumaa vidi buus vnk nekaadi, ej kur gribi pret asi, vai malaa, buus Ntie nokautie HF driveri, kuriem, par laimi, pa 10Ls latvijaa var spoli iepirkt, un arii mainjas process ir vienkaarshss ......