Quote:
Re kur meginajumi
salidzinat analogo skanu ar digitalo un hardware vs software - man jau konkretaja piemera vislabak tik vsti skana, bet isti korekts tomer sads salidzinajums ari nav. Butu interesanti, ja sadi taptu salidzinats plasaks lidzvertigaku riku klasts. Varbut kads ir ko lidzigu uzgajis?
O, mana mīļākā tēma
Nu no šāda piemēra neko izjēgt nevar. Kompresēts materiāls, turklāt, salīdzināti ir rimi nopērkamie Green Smith ar antonovkām. "Mīkstais" Polysix ar "cietimīksto" AN1X un tad vēl ne vairs īsti tīrs analogais (VCO vietā DCO) JX3P...
Manas viedās atziņas, kuras jau esmu šeit deklarējis, un kuras, manuprāt, pretendē uz vērā ņemamu objektivitāti
(tālāk haotiski)
1. Vistuvāk īstam analogajam (ar VCO, ne DCO) skan FXpansion Dcam Synthsquad: Strobe. Kā otrais varētu būt U-he Ace.
2. Lietas, kuras vēl neviens softiskais nespēj pavilkt - ir ADSR apliecēji. Softiskajiem tie ir par lēnu. Praksē tas izpaužas, ka tev ar tiem ir grūti izrullēt super snappy kicku, piemēram. Vai da jebkuras perkusijas.
3. Nākamā lieta ir filtri. Dažiem mīkstajiem tie ir ok, pat ļoti, bet situācija sāk palikt daudz sūdīgāka, ja filtrs tiek kruķīts ekstremālās robežās, piemēram, cutoff gandrīz nost, resonance augšā. Vēl neesmu redzējis nevienu mīksto, kas pie šādiem settingiem, pirmkārt, skanētu punchy, otrkārt, tās NElinearitātes, ko izdod filtrs šādos settingos, vēl nav uzmodelētas. Tāpat arī tāda štelle kā filtra overdrive, atkarībā no tā, cik tu to "nogruzī" ar OSC (amplitāuda). Analogajam tur ir visādi (atkarībā no filtra dizaina), mīkstajiem nekā...
Arvienvārdsakot - mīkstie ir ok, ja tos nodarbina "standarta" settingos (nu tur klasiskas stīgas, kaut kāds arp patchs u.t.t.), kolīdz gribas kaut ko vairāk, tā sāk palikt problemātiskāk.
Tīri subjektīvi - ja samiksē vsti skaņu, tad tā ir +/- forša un nopulēta, samiksē vecu analogo - škiet ka tā brīžiem lec ārā, kļūst nekontrolējama, bet tas piedod tādu kā dzīvīgumu (3D???). Frekvenču, fāzu nestabilitātes etc... Nu reāli to var dzirdēt DM "SOTU" albumā.
Īstenībā diplomdarba vērta tēma un varētu rakstīt un rakstīt. Žēl ka nav akadēmiskās izglītības šajā lietā, droši, kad varētu paspīdēt ar dif.vienādojumiem
.
o.
EDIT1. p.s.
Pašreklāma. IMO pat šajā piemērā (uzēnmts ar DV kameru, kompresēts) var dzirdēt kā rūc īsts analogais ar īstiem VCO.