Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 23-Jul-2025 15:57:55

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: M-Audio - kraps
PostPosted: 07-Aug-2008 19:42:34 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Hi,

Taatad. Pirms paaris gadiem (2-3) iegaadaajos M-Audio firewire interfeisus - Ozonic (ap 400 ls) un 1814 (ap 450 ls). Kaadu laiku atpakalj jau rakstiiju, ka atnjirdzaas Ozonic. Shodien pienaaca kaarta arii 1814. Fak fak fak :evil: :x :( . Teikt, ka juutos apbeedinaats, buutu tas pats kas anjukaa par padomju armijas zaldaatu, kas lodeeja un karsto alvu pilinaaja aiz sava "koleegja" apkakles. Nu un mazo puisiit, protams...Lieki teikt, ka m-audio vairs "nekad nekad" un arii nevienam citam to neiesaku.

:evil:

o.

Post subject: Re: M-Audio - kraps
PostPosted: 07-Aug-2008 20:46:04 

Oho, kas par vainu tam 1814 nav zināms? ... Biju par m-audio labākās domās.

btw, es kādu pusotru gadu jau lietoju Presonus firebox, un nav pamata sūdzēties, tikai draiverus varētu vēlēties drusku daudzfunkcionālākus.

PostPosted: 07-Aug-2008 21:44:02 

Kompis vnk. to nenodektee. Neatpaziist. Vispaar nekaadas reakcijas. Paproveeju arii pie sava noshbuka - tas pats. Pat paarisntaleeju win. Nekaa. 1814 ir divi fw porti. Viens no tiem jau kaadu gadu atpakalj palika "neaktiivs", respektiivi, piesleedzoties caur to kompim, 1814 paliek miris. Tagad tas pats noticis arii ar otru fw portu. Mans mineejums - kaut kaadaa veidaa "izdeg" fw porti. Ir bijis taa, ka, iesleedzot pc, tas 1814 neatpaziist, bet parasti tas ljechiijaas vnk. restarteejoties.
1814 iisteniibaa ir gljukojis visu laiku. Taa pusliidz ok saaka straadaat tikai tad, kad iegaadaajos pci-fw adapteri konkreeti ar Texas Instruments fw chipu. Ar VIA un tml. negaaja. Bet arii peec tam, piemeeram, piejuudzot pie taa pasha adaptera vienlaiciigi mini dv videokameru, 1814 "atsleedzaas". Karoch - fak visu m-audio.
Neko labu nevaru teikt arii par vinju customer supportu. Peec Ozonic shaizes aizpildiiju to vinju online formu un aizbliezu uz m-audio uk. Atnaaca tabilde, la LV ir zem skandinaaviem, iedeva man kaut kaada berga mailu. Tas atbildeeja, ok, veci, reku tuuliit forwardeeju tavu saapi muusu tehniskajam einshteinam. Lieki teikt, ka atbildi nekaadu nesanjeemu. Pat peec 2x maila, tipa, nu kas i ko? Ir kaadas idejas?

o.

p.s. laikam njemshu edirol fa-101. Kaut kaa iedvesmo uzraksts "made in japan", atshkjiriibaa no 1814 "made in china".

PostPosted: 08-Aug-2008 2:39:08 
Moderators
Moderators

Quote:
p.s. laikam njemshu edirol fa-101. Kaut kaa iedvesmo uzraksts "made in japan" ...
Es taisni domāju par Edirol FA-101, vai par E-MU 1616M PCMCIA. Pagaidām nevaru izštukot, kas manā gad. būtu labāk. :mrgreen:
Par M-Audio, ... it kā arī nopietnus verķus ražo, kaut gan es viņus uzskatu vēl par ''zaļknābjiem'' mūzikas aparatūras industrijā. Ķīna ... tagad jau vairums lietu tiek ražots tur, un ir redzētas arī pasaulē labi pazīstamu brendu produkti Ķīnas izpildījumā, un jāsaka - brends ir brends, un tīri labi ir nostrādāti. Laikam jau arī ķīnietis ar laiku ir iemācījies strādāt.

PostPosted: 08-Aug-2008 8:43:18 

Quote:
Quote:
p.s. laikam njemshu edirol fa-101. Kaut kaa iedvesmo uzraksts "made in japan" ...
Ķīna ... tagad jau vairums lietu tiek ražots tur, un ir redzētas arī pasaulē labi pazīstamu brendu produkti Ķīnas izpildījumā, un jāsaka - brends ir brends, un tīri labi ir nostrādāti. Laikam jau arī ķīnietis ar laiku ir iemācījies strādāt.
Protams, protams :) Man gan vairumu dzelzhu rotaa uzraksts "made in japan, usa, germany, sweden". Ou tad veel ir Finland. Manai NOKIai :D [raspalcofka off]. Paliisiijos pa pasauli rinkjii...un jaa, m-audio firewire verkji ir vaargi un taa ir vispaaratziita probleema. Man nav nekas pret Kjiinaa razhotaam preceem (domaaju tehnisko pusi, ne moraalo aspektu. cits staasts.), bet man nepatiik m-audio tendence - katru meenesi jauns produkts tiek izlaists, bet tad, kad jaaizkjer gljuki vecajaiem, taa meemi kaa zivs. Tipisks piemeers draiveri. M-Audio tas panjem muuzhiibu (parasti 3-6 meeneshi) kameer vinji uzchinjii driveri katrai naakamajai OS vai servispakai. Tas attiecas gan uz MAC gan PC. Anyway, no M-Audio tikai midi kontrolieri. Viss.

o.

PostPosted: 08-Aug-2008 12:07:47 

Eh, neiztureju un atjaunoju savu registraciju sai foruma:))
Nu zel dzirdet, ka Tev ta ir izgajis ar to Maudio. Bet visuma, ja man atmina nevil, tad musu nrv manuali ir rakstits, ka nevajag slegt vel kadu citu devaisu pie ta pasa FW porta, kur pulti (don't chain) un, ka nevajag hotplugot (vispirms saspraud vadus un tad iesledz iekartas), kaut ari teoretiski FW specifikacija paredz hotplug. Cik sapratu, tad Maudio ir uzbuvets ta, ka tikko iekarta ir ieslegta tad inputa signalu ta automatiski suta pa FW uz kompi un attiecigi vadaa visu laiku ir kaut kada strava. Lai gan ar tam Maudio draiveru versijam ari ir visadi joki - ta ka nekada izciliba jau nu vins izpildijuma zina nav - tads budzeta risinajums. Sava zina tapat ir ar JVC pro videokameram - idejiski labie aparati, bet mums uz servisu, laiku pa laikam nak kameras ar nosvilinatiem FW portiem, jo ipasi no skolam, kur studenti acimredzot ari vadus sprauz neizsledzot iekartu.

PS
E-MU 1616M PCMCIA - tas izskatas tiri labi ;)

PostPosted: 09-Aug-2008 13:32:13 

Pat hotplugoshanu zinu. Jaa. Ir m-audio shaada "fiicha". Bet te nav tas gadiijums. Ozonic vnk kaadu dienu neiesleedzaas, bet 1814, atskanjojot saundu, saaka charksteet. Bet taa charkstet, it kaa liidzstraava ik pa laikam "skrietu" uz monitoriem. Pie naakamaas iesleegshanaas reizes - chau.

o.
p.s. iesaku jau iegaadaaties laikus bekapu nrv :D
p.p.s. sveicieni Dainim.

PostPosted: 09-Aug-2008 14:29:17 

Quote:
PS
Panjeemu Edirol FA-101. Naakamnedeeljas beigaas buutu jaabuut klaat. Man vajag "tiiru" FW. Taa lai var gan pie studijas kompja, gan noshbuka piesleegt.

o.

PostPosted: 09-Aug-2008 15:08:54 

Quote:
Principā jau nekā laba tur nav, jo PCMCIA slotus jau kādu laiku Notebukiem vairs neiebūvē; tagad visiem ir Expresscard.
un arī pats EMU acīmredzot šo karti vairs neražo (http://www.emu.com/products/welcome.asp?category=505) :idea:

PostPosted: 09-Aug-2008 18:49:04 

Quote:
Quote:
Principā jau nekā laba tur nav, jo PCMCIA slotus jau kādu laiku Notebukiem vairs neiebūvē; tagad visiem ir Expresscard.
un arī pats EMU acīmredzot šo karti vairs neražo (http://www.emu.com/products/welcome.asp?category=505) :idea:
Iisteniibaa jaa...vispaar briinos, kaa EMU nav tiirs FW risinaajums? Iespeejams, taapeec, ka tas ir Creative. BTW, buutu man vieta, kur izlikt pilnu 1U 19", bez domaashanas njemtu MOTU.

o.

PostPosted: 10-Aug-2008 0:43:11 

Quote:
Quote:
Quote:
Iisteniibaa jaa...vispaar briinos, kaa EMU nav tiirs FW risinaajums? Iespeejams, taapeec, ka tas ir Creative. BTW, buutu man vieta, kur izlikt pilnu 1U 19", bez domaashanas njemtu MOTU.

o.
Ja mazliet lētākā kategorijā, tad Presonus FP10 (Firepod) un Focusrite defekta vai apgreida gadījumā šķiet tomēr pārliecinošāki par Edirol.

PostPosted: 10-Aug-2008 13:49:38 

Presonus nu taa...neiedvesmo. Focusrite biju domaajis par Saffire. Bet kaut kaa palasiijos forumos, Edirols likaas uzticamaaks. Bes tam, man ir UAD-1 karte, taa kaa Saffire paaris "hardware" efekti man nelikaas kaa bonus.

o.

PostPosted: 10-Aug-2008 19:09:32 
Moderators
Moderators

Quote:
Man vajag "tiiru" FW. Taa lai var gan pie studijas kompja, gan noshbuka piesleegt.

o.
Jā, man tieši tas pats, vienīgi man laptopam nav FW, tikai USB 2.0. Kā ir ar audio devaisiem, kurus pieslēdz caur USB pieslēgumu?

PostPosted: 10-Aug-2008 20:15:21 

Quote:
Quote:
Man vajag "tiiru" FW. Taa lai var gan pie studijas kompja, gan noshbuka piesleegt.
o.
Jā, man tieši tas pats, vienīgi man laptopam nav FW, tikai USB 2.0. Kā ir ar audio devaisiem, kurus pieslēdz caur USB pieslēgumu?
Edirol USB rīks manā gadījumā pārceļojis no Acer laptopa uz stacionāro savulaik. Pats agregāts šancē labi, bet uz laptopa bija pastiprināti trokšņi ap 50 Hz un sita cauri nedaudz čerkstoņu kad cietais disks strādāja (pamatīga problēma ja ir pasīvo monitoru komplekts, kā manā gadījumā), dēļ kā nācās barot laptopu un Edirolu no atsevišķiem strāvas kabeļiem, vienu dabūju izvilkt pus hatai cauri. Tāds variants strādāja man un 50 Hz trokšņus varēja krietni mazināt (savus 20 dB), cietā graboņu izdevās likvidēt. Vaininieks - laptops, iemesls - ko tur daudz var gribēt, ja iekārta nav priekš tā konstruēta. Tur var gadīties pa kādam jokam ar budžeta laptopu USB portiem... Ja kompis normāls, tad arī normāls USB interfeiss šancēs ok, patreizējai kastei es pat neatceros kad man būtu bijuši kādi gļuki ar skaņu Edirolam, lietots tiek nepārtraukti savas stundas 5-8 sutkā, nu jau mierīgi šķiet kādus 4 gadus.

Bija piepeldējis M-Audio Fasttrack USB lētais interfeiss - ārprātīgi briesmīga kaste, bija doma paņemt lai nēsātu apkārt ar laptopu kad savajagas, bija tāda doma līdz pieslēdzu tam noutbukam un ieraudzīju kas tur darās tādā kombinācijā... mazcenas gan es gribētu neieteikt.

FW itkā saka ka esot adwancētāks pasākums jau, nez man nav konkrētu komentu.

PostPosted: 11-Aug-2008 10:19:18 

mja, nebiju pamanijis, ka tagad jau visur ir Express card, manam laptopam vel ir PC card.
Par to FW vs USB, cik esmu lasijis, tad FW katrs devais esot patstaviga iekarta, kas panem tadu joslas platumu, kadu tai vajag datu parsutisanai, katra iekarta ari autonomi apstrada paketes. USB visas paketes centralizeti apstrada datora procis un ari filtre nost kludas, kuru apjoms pieaug palielinoties USB iekartu skaitam, tapec, cik saprotu, pieaugot parsutamo datu apjomam, samazinas USB stabilitate. No savas pieredzes, ja pakustina peli laika, kad X50 sinhronize datus ar laptopu (MIDI datus!!!), tad izlec pazinojums "Sinchronization lost, don't touch your keyboard and don't move mouse" vai tamlidzigi :D No otras puses, tads razotajs ka Access pec paris gadu cinas, cik saprotu, to problemu ir kaut ka puslidz atrisinajis pie tam izgruzot cauri 6 mono steemus caur usb. Tiesa, tapat manuali rakstits, ka, lai nodrosinatu stabilitati, nelietojiet USB hubus.

Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00