Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 18-Jul-2025 12:56:25

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1 2 Next

Vai Tu pats masterē savus skaņdarbus?
Jā, vienmār 38%  38%  [ 5 ]
Nomāsterēju ja ir vajadzība 31%  31%  [ 4 ]
Nē, dodu to profesionāļjiem 0%  0%  [ 0 ]
Patreiz vēl ar to nenodarbojos 31%  31%  [ 4 ]
Total votes: 13
Author Message
 Post subject: Mastering music
PostPosted: 28-Nov-2005 12:31:03 
Sveiki visiem produentiem!
Es patreiz proffesionaali praktizeejos masteringu un labprat pienemsu dazadus gabalus praksei. Galvenais ko es gribu dzirdet, taas ir atsauksmes un komentari. Es to, protams, patreiz daru par brivu, jo vel macos, bet nu negaidiet to, ka ja man atsutisiet 20 gabalus, tad pec paris dienam tie bus visi nomastereti :) Videji vienu gabalu, atkariba no mana laika, noposteshu atpakal 1-2 dienu laikaa. Paturu tiesibas no viena makslinieka nepienemt vairak ka vienu gabalu nedelaa.

Taka padomajiet par to ko jus no taa iegustiet un rakstiet man.

essential04@inbox.lv

Last edited by Master on 28-Nov-2005 15:46:07, edited 1 time in total.

Post subject: Re: Mastering music
PostPosted: 28-Nov-2005 12:57:36 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Jautājums kādu mūziku tad tu darbini. Tā teikt kādam mūzikas novirzienam esi piešāvis ausi. Vai tie būs elektroniskās mūzikas uz PC vai etc taisīti gabali vai arī dzīvajā rakstītu rokgrupu esi ar mieru uzņemties nomāsterēt. Kaut ko par stiliem bik ja ir ko teikt, kā ar vokāla klātbūtni? Ko par aparatūru izmanto?

Kādā formātā & rezolūcijā vai pat datu nesējā tas jāsūta/jāved tev?

Post subject: RE:
PostPosted: 28-Nov-2005 15:42:01 
1. Parsvara esmu praktizejies uz visdazhadako deju muziku, kas ari shini forumaa ir visizpaliitaakaa. Diemzhel nenemos darboties ar HipHop,R'nB stiliem.
2. Pilnu listi ar aparaturas lietinam nerakstishu, neredzu ipasu vajadzibu, bet galvenaas dalas ir Valve Compressors,Reakt multiband copressors(Software), ART SLA2 pastiprinatajs ar B&W 602 tumbaam & B&W subs, Sound Forge (Software), Ableton Live (Software), u.c.
3. Rezolucijas un formati ir atkarigi no jums, velams ir 24bit,44 100Hz -wav, .rex, .aif(f), .sf2. Bet to visu es atstaju jusu zinaa, var ari mp3 suutiit (ne mazaak par 192kbit/s).

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 18:48:11 

Master - gribu izlūgties jūsu atļauju pārtulkot un nopublicēt jūsu piedāvājumu dazhos pasaules mūzikas forumos, kuros man ir tas gods publicēties.
Tā ir vienkārshi sensācija - līdz sim nekur pasaulē nepieņem materiālu masteringam sf2 :!: un mp3 formātā - jūs esiet PIRMAIS :!: :!: :!:
Pie tam vēl izmantojot Jūsu augšminēto aparatūru un softu.
PAR JUMS RUNĀS VISĀ PASAULĒ...
pazemīgi izlūdzos kādu komentāru par jūsu izstrādāto sistēmu....
Es saprotu, ka par velti tādus noslēpumus neizpauž, tatad esmu gatavs maksāt par informāciju.
Ceru uz pozitīvu atbildi.
Arī niku Jus esiet izvēlējies atbilstoshu....cepuri nost :wink:

Post subject: nja..
PostPosted: 28-Nov-2005 19:48:24 
Ehh..

Last edited by Master on 28-Nov-2005 20:19:26, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 20:19:08 
Push, Tu gribi pateikt ka aparatura ir slikta? Pasaki tad savu viedokli vai ko Tu izmanto, nevis brauc man par kautko virsuu.. Par mp3 un sf2 ir taada lieta, ka liela dalja te nav nekaadu Hi-End proffesionaalju kas man var suutiit DAT tapes utt. Tapeec pielaagojos.

p.s.
Atraksti kas tev tieshi nepatika pie manas aparaturas..

Peace!

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 21:02:16 

vai tad es teicu, ka man kautkas nepatika?
Katrs māsterē ka māk, uz kā grib, un kā saprot šo jēdzienu.
man šeit vairāk nav ko komentēt...
Jūs man neatbildējat uz nevienu manu jautājumu vai ierosinājumu.

P.S. man katrā ziņā jaunības maksimālisms ir simpātisks :)

nu labi, piekrītu, ka mazliet par daudz ironijas ir manā tekstā...
nu piedod, ja vari :roll:

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 22:46:10 

Quote:
Rezolucijas un formati ir atkarigi no jums, velams ir 24bit,44 100Hz -wav, .rex, .aif(f), .sf2
Hmm, kāda velna pēc lai kāds taisītu gabalu soundfont formātā :roll: ? Par šādām izvirtībām nekur pasaulē neesmu dzirdējis.

Post subject: Re: RE:
PostPosted: 28-Nov-2005 23:02:17 

Quote:
1. Parsvara esmu praktizejies uz visdazhadako deju muziku. Bet to visu es atstaju jusu zinaa, var ari mp3 suutiit (ne mazaak par 192kbit/s).
un kaa tu gribi nomastereet shadu kvalitaati, tu smejies vai, ja tu gribi teikt, ka no 192 kbit/s var uztaisiit labu kvalitaati ?!!? tas liek aizdomaaties par mastereetaaja ausiim

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 23:27:37 
mani gan ieinteresēja, jo atklāti sakot pac no taam visaam precīzās mūzikas lietām tik daudz nesapronto-> ir cilvēks ar interesi un vēlēšanos to darīt, kāpēc nē? sliktāk jau nebuus, jo sākuma kopija jau nu paliek arii pasham!!!

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 23:37:06 

nu ja varbuut vinsh var nomastereet kaadu manu gabalu , ja es aizsuutiishu vinjam MIDI formaata a. a ko nevar vai, ja jau 192 kb/s vaar nomastereet, tad kas vinjam no midi neuztaisiit krutu masteretu gabalu, da njirgaashanaas atklaataa veidaa, es saprotu, ka maacaas okei, cepuri nost, bet tamdeelj var pateikt, tjipa : "sakaraa ar to ka maacos gribeetu pameegjinaat experimenta veidaa nomastereet Juusu kompoziicijas, un varbuut ka Jums kaa muuzikas rakstiitaajiem ieintereseetu mana profesionaalaa kvalitaate.'' tad buutu piedodams ja cilveeks pavaicaa jebkuraa formaataa, jo vinsh maacaaas, bet vinsh tak profesionaali straadaa ar Software nu un kaa tu domaa ar vienu dzelzha kompresoru ar integreeto skanju un paaris trackariem var normaali nomastereet ??? Lugshu autoru neapvainoties, vienkaarshi, vareeji preciizaak noformuleet konfiguraaciju uz kaa tad tiek mastereeta taa muuzika, jo dzenot ara no kompa mp3 formaatu caur dzelzi kompreseejot un peectam veel atpakalj, tas kautkaa nenopietni izklausaas. vienkaarshi paraadi mums paaris kompoziicijas ko esi mastereejis, jo tu mani8 nedaudz taa aizskaari, sakot ka mana kompoziicija ir (FUI)

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 23:41:39 

Quote:
Quote:
Rezolucijas un formati ir atkarigi no jums, velams ir 24bit,44 100Hz -wav, .rex, .aif(f), .sf2
Hmm, kāda velna pēc lai kāds taisītu gabalu soundfont formātā :roll: ? Par šādām izvirtībām nekur pasaulē neesmu dzirdējis.
un rex faili arii labie :))))))))))))))))))))))))) ja nemaldos tie bija reasonam loopi un kaads sakars vinjiem ar mastereeshanu ?!!!?. Kautgan nopietni padomaajot, vinsh vareetu buut patieshaam labs spechuks, tikai vinsh aizmirsa pierakstiit, ka suutot midi failus atsuutiet arii SF2 bankas un kompoziicijaam kas veidotas uz Reason atsuutiet arii rex failus, tad tas buutu normaali

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 23:45:02 

Man ir labaa ideja, suutiisim XLS failus, Juus noteikti smiesieties, bet par agru , jo vinjos iekshaa ir piemeeram Juusu kompoziicijas (kas taisiita uz Cubase SX) visa informaacija, un tas kursh saprot kas ir kas tas varees mieriigi no vinja uztaisiit Juusu radiito songu (ja nebuus izmantoti audio faili)

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 23:49:29 

nu nu , kungi...visi uz vienu....
cilveeks jau noteikti tikai labu gribeeja, tikai taa maaciishanaas droshi vien ir tiko kaa uzsaakta :)

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2005 23:55:02 

tiko uzsaakta? buutu redzeejis kaadu komentu vinsh atstaaja uz manu kompoziiciju, es neteikshu ka es super taisu, bet tomeer

Post new topic  Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00