Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 10-Jul-2025 15:06:17

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: 06-Oct-2005 10:55:33 
Lūdzu padomu, kā apskaņot kongas, džambi, bongo un dažādas sīkās perkusijas koncertos. Ja jūs zinat kādu speciālistu - iesakat.

Patlaban man liekas, ka nākamais posms skaņas kvalitātes uzlabošanā ir pastiprināšana. Lai atvieglotu skaņu cilvēka darbu, nākšu ar mikrofoniem un pats veidošu stereo miksu. Spēlēju regeju un citu karībisku mūziku, domāju sākt dabot, tapēc parādīsies efekti. Izmantošu galvenokārt koncertos, tapēc svarīgāks ir iekārtu tilpums un svars, nevis dārdzība un smalkums. Uzstājos kopā ar citiem apskaņotiem instrumentiem, tai skaitā bungām.

Gandrīz visiem maniem instrumentiem skaļums ātri ceļas un daudziem arī ātri krīt. Džambim var būt ļoti liela starpība starp klusu spēlēšanu un skaļu. Šim instrumentam kliegt ir ļoti dabīgi. :-)

Šeit mans plāns - kas jāapskaņo / paredzētie mikrofoni / cena:

2 kongas vai džambis (līdzīgi tomiem, bet daudz skaņu 2-5Khzos)/ 2xSennheiser's e604 / 2x100 EUR

Šeikeri, claves, woodblocki, cowbelli, un tamlīdzīgi.

1x Shure SM57 vai 58(kuru versiju?) / ~ 100 EUR; statīvam priekš šiem mikrofoniem būtu jābūt katram skaņotājam.
vai
1x Oktava MK 012 / ~150 EUR vai 220 par pāri; ir nepieciešams statīvs, un/vai kautkādi montēšanas pričendāļi.

Šiem mikrofoniem izvēle ir starp raupju lietošanu un smalku skaņu ķeršanu. Pieļauju, ka pirmais būs dinamiskais mikrofons, ko vēlāk varētu izmantot vokāliem/dajebkam un perkusijām iegādāšos kondensatoru mikrofonu.

Tad vajag mikseri, ar 4 vai 8 ieejām. Svarīgi, lai iekārta nav pārāk liela. Vajadzētu ieejas kanālus no efektiem, arī iebūvēti efekti nebūtu slikti, bet pieļauju ka tie varētu būt lūšanas kandidāti un palielinātu svaru un izmēru.

Vēl cik saprotu no nepieciešamā ir labas austiņas, lai varētu to miksēšanu veikt, vai arī (vēlāk) mazs monitors.

Kabeļi:

10m XLR fe-/male / 3x 11 EUR
+ 10m no miksera uz pulti. Vēl nav skaidrs kāds tieši.

Vai ir nepieciešama kāda īpaša kaste, kur to salikt?

Patlaban liekas, ka tas viss varētu maksāt 600-700 EURo, ko esmu gatavs izdot. Šis būtu menšijs plāns, boļšijā nāk klāt efekti, papildus (kondensatoru) mikrofoni, statīvi, monitors. Būtu labi, ja šo uzlabošanu varētu veikt pakāpeniski. Arī šo iepirkšanu varētu sākt pakāpeniski un pamocīt skaņotāju ar trim miķiem. :-)

Labprāt parunātos ar profesionālu skaņotāju, bet Rīgā vēl neesmu sastapis tādu, kam būtu pieredze ar perkusijām. Tāpat arī man nav konkrētas informācijas par instrumentu frekfencēm un dinamiku, kas varētu palīdzēt izvēlē. Vadāt tās visas mucas pa veikaliem, lai testētu pieejamos mikrofonus, vadus, pultis neliekas pārāk jēdzīgi, pirms nav iegādāts pastiprinātājs-automobilis. :-) Varbūt ir iespēja kādas iekārtas palienēt/noīrēt un notestēt? Cik daudz tas varētu maksāt?

Ģirts

---
Pievienoju informāciju par mikrofonu modeļiem un kur ieguvu cenas:

Sennheiser's e604
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ic ... root/04519
Cenas
http://www.thomann.de/sennheiser_e604_e ... dinfo.html

Shure sm57/58
http://www.shure.com/microphones/models/sm57.asp
http://www.shure.com/microphones/models/sm58.asp
cenas
http://www.yoursound.lv/rez?gr=2⊂=Wired
http://www.thomann.de/iw_smb_suche.html ... IXD&iwid=1

Mikseri un to cenas:
http://www.thomann.de/gruppe-PAMR-0.html

Kabeļu cenas:

http://www.thomann.de/cordial_cfm_10fm_ ... dinfo.html

PostPosted: 06-Oct-2005 13:57:48 
Mikseris.LV power user

jautaajums komplekss un atbilde vareetu buut pat garaaka par to... Viss atkariigs no vides, kur veelies opereet ar visaam shiim perkusijaam. Ja taa ir studijas telpa vai solo performance koncertaa, tad var meeginaat tikt galaa ar paaris lielaas membraanas OH mikrofoniem un paaris dinamiskajiem pie djambe aadas. Ja viss daraamais notiek uz skatuves elles troksnii, jo perkusijas ir kaa piedeva kaut kaadai muuzikai ar gitaaraam, un visaam no taa izrietoshajaam sekaam- tad ir jaaliek kaudze mikrofonu, tuvu pie katra sitamaa un veelams opereet ar maziem gainiem, lai mazaak visaadu blakustrokshnju. Tas par mic tipiem.
Par razhotaajiem- atkal ko gribi dariit: ja pa studijaam un citaam klusaam/kaartiigaam vietaam, tad vieni, ja mest zemee, kaapt ar kaaju virsuu un glabaat vadu kastee zem skruuvgriezhiem, tad jau laikam labaak Shure (pieraadiita izturiiba). Es parasti aadas bunduljus skanjoju ar tuvu liktiem SM57, spalgaakus bunduliishus/cowbells un visu augstajos vidos skanosho ar KSM32 (lielmembraana) un galiigi smalkos dzelziishus/skjiiviishus ar KSM109 vai SM81 (mazmembraana). Pasham sataisiit miksu uz skatuves un dot 2 galus uz FOH ne vienmeer ir laba doma, jo ja klausiisies savu materiaalu ausiis (resp. tuvajaa laukaa), tad tur attieciiba izklausiisies pavisam savaadaak kaa zaalee. Labaak jau dod ka nu visus galus uz FOH lai engs tiek galaa un dod Tev atpakalj vienu MON liiniju ausiim, kur sariktee taa, kaa Tev tiik to visu dzirdeet. Tas ir vairaak pienjemts un atziits par labu esam. Sennheiser mici taa iipashi manaas aciis nav izpelniijushies, tomeer arii neko sliktu nevaru teikt. Tomeer rock'n'roll lietaas (koncerti ar vairaaaam grupaam, festivaali, utt.) man labaak patiik paarbaudiitas veertiibas. Ja grib pa smalko, tad var, protams, skatiities uz Neumann, AKG smago galu, Schoeps, utt. tomeer, tas vareetu buut padaargi.

ddff

PostPosted: 06-Oct-2005 15:39:53 
Quote:
Ja viss daraamais notiek uz skatuves elles troksnii, jo perkusijas ir kaa piedeva kaut kaadai muuzikai ar gitaaraam, un visaam no taa izrietoshajaam sekaam- tad ir jaaliek kaudze mikrofonu, tuvu pie katra sitamaa un veelams opereet ar maziem gainiem, lai mazaak visaadu blakustrokshnju. Tas par mic tipiem.
Jaa, jaa. Elles troksnii un uz mazaam skatuveem, starp kombjiem un monitoriem. Tieshi tapeec shaadus clip-on mikrofonus pie aadas.

Quote:

Par razhotaajiem- atkal ko gribi dariit: ja pa studijaam un citaam klusaam/kaartiigaam vietaam, tad vieni, ja mest zemee, kaapt ar kaaju virsuu un glabaat vadu kastee zem skruuvgriezhiem, tad jau laikam labaak Shure (pieraadiita izturiiba). Es parasti aadas bunduljus skanjoju ar tuvu liktiem SM57, spalgaakus bunduliishus/cowbells un visu augstajos vidos skanosho ar KSM32 (lielmembraana) un galiigi smalkos dzelziishus/skjiiviishus ar KSM109 vai SM81 (mazmembraana).

Ok, tad tas sakriit ar plaanu nopirkt dinamisko, SM57/58 un veelaak kondensatorus. Peec kaada laika buutu arii lielaaka skaidriiba.
Quote:
Pasham sataisiit miksu uz skatuves un dot 2 galus uz FOH ne vienmeer ir laba doma, jo ja klausiisies savu materiaalu ausiis (resp. tuvajaa laukaa), tad tur attieciiba izklausiisies pavisam savaadaak kaa zaalee. Labaak jau dod ka nu visus galus uz FOH lai engs tiek galaa un dod Tev atpakalj vienu MON liiniju ausiim, kur sariktee taa, kaa Tev tiik to visu dzirdeet. Tas ir vairaak pienjemts un atziits par labu esam.
Saprotu to kaa ieteikumu vairaak kontakteeties ar engiem :)

Post subject:
PostPosted: 06-Oct-2005 15:42:51 
Par mikrofoniem man vairāk vai mazāk būtu skaidrs. Pāris nedēļas studēju literatūru. Neskaidrība ir vadu un miksēšanas galā. Un gan jau ir kautkas, ko esmu aizmirsis, jo nemaz neesmu zinājis.

Šodien nopirku smalku delay pedāli - arī tas jāliek lietā :-) [BOSS DD 20]

Post subject:
PostPosted: 06-Oct-2005 19:28:19 
Mikseris.LV power user

jo vairaak lasiisi, jo vairaak neskaidriibu un jautaajumu. Atbildes mekleesi lasot veel- taada geometriska progresija... Kopumaa veic indiviida izgliitoshanos konkreetaa jomaa. Kas attiecas uz pedaali- tieshaam labs.

ddff
Quote:
Par mikrofoniem man vairāk vai mazāk būtu skaidrs. Pāris nedēļas studēju literatūru. Neskaidrība ir vadu un miksēšanas galā. Un gan jau ir kautkas, ko esmu aizmirsis, jo nemaz neesmu zinājis.

Šodien nopirku smalku delay pedāli - arī tas jāliek lietā :-) [BOSS DD 20]

Post subject: no manas pieredzes
PostPosted: 01-Oct-2006 19:53:28 
nu daudz skanjojis prekursijas neesu, bet biezji naakas ar djambei - grupaa ir... mana prakse - apakshaa uz zemes pie cauruma shura SM52, aukshaa SM57 (ja nav buzjeta) vai AKG C 1000s (daargs, bet labs). basiniekam visu virs 1KHz nost savukaart aukshaa atstaaj tikai visu virs ~ 250Hz ne zemaak. aa un veel kas dzjambi smeedz ierosinaaties ljoti, tapeec vajag ar parametrisko pamekleet kuras frekvences ir juutiigas un taas izgriest... savaadaak troksnii kontroli paar skatuvi va pazaudeet.

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+02:00