Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 21-Jul-2025 0:09:45

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: VAJAG VADUS!!!
PostPosted: 21-Aug-2006 13:47:53 
Sveiki,

Vai kads neieteiktu, kur var iepirkt shadus vadus:

2 x rca male to 2 x 6.35mm mono jack

Atradu 5 m, bet gribetos 1 - 1,5 m?

merkjis: savienot EMU 0404(out 2 x 6.35mm female) ar pastuzi (in 2 x rca female)

Post subject: Re: VAJAG VADUS!!!
PostPosted: 21-Aug-2006 13:54:07 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Mans vecais teiciens - piekāpt "Tava skaņa" Upīša pasāžā. Vadi ir tur čupiņa, vai arī blakus "Mūzikas Centrā", un ja galīgi neatradīsi vajadzīgo, turpat var nopirkt kabeļus un štekerus un uzlodēt pats, un par to vairs labāku nedabūt neko.

Last edited by NeckaSypash on 21-Aug-2006 13:59:33, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 13:57:19 
nu jaa, bet gribas tomer kvalitativu interconnect vadu, kas jau ir gatavs un pasham nav jachakares, bet nu ok, sliktaka gadijuma taa laikam buus jadara.

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 14:24:52 

Man savukārt patīk taisni lodēt. Pāris iemeslu dēļ:

1) Uzreiz redzi kādu kabeli un kādu štekeri nopērc. Tavā skaņā Neutrik un Klotz pārdodas - nav lēti bet ir zelta manta. Kad no šiem salodē tad arī kalpo godam. Citādi ej nu sazini kas tur ir iekšā, vai maz kabelī ir tas kaprona diegs ielikts, vai ekranējums ir normāls, cik resni un kārtīgi ir paši vadi utt. Šitos apskatīju, redzēju un tagad var raustīt bez stresa jo zinu ka nepārraušu.
2)Uztaisi vajadzīgo garumu bez kaitinošās rezerves kas pēc tam katram kabelim klāt tur sapinas kaudzē aiz galda un kad tur tie kabeļi ir kilogramiem jau savākušies tad tas sāk nopietni kaitināt.
3) Piemeklē tieši to ko tev vajag - ja vajag 90grādu saliekto spraudni, pieliec, ja vajag mīkstu vadu, pieliec, utt. Citādi nekad nesanāk sameklēt tieši to ko gribās.
4) Galu galā ja no minētajiem brendiem nopērk visu attiecīgajam gadījumam nepiecioešamo un kvalitatīvi salodē tad rēķinies ka labāku neko vairs toč nenopirksi. Vismaz par šitiem te LV man domāt būs pagrūti.

Tāds apmēram mans filosofiskais.

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 14:32:04 
Paldies par ieteikumiem, njemshu vera.

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 14:34:15 
Starp citu, man bija doma nopirkt 2 mono parejas 6.35 mm uz rca un tad savienot skanjas karti ar pastuzi ar kadu brand vadu, manuprat, ari ir risinajums?

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 14:54:28 

Quote:
Starp citu, man bija doma nopirkt 2 mono parejas 6.35 mm uz rca un tad savienot skanjas karti ar pastuzi ar kadu brand vadu, manuprat, ari ir risinajums?
Te ir jautājums cik labas pārejas domā pirkt. Tās padārdzinās visu to komplektu par pāris latiem tā vai tā, un iespējams ka salodēt sanāks lētāk. Protams ja nedomā pirkt pārejas no Rimi ķīnas krāmu plauktiem, ko es personīgi neieteiktu galīgi (man te bija viens SCART spraudnis priekš TV ko raujot ārā puse palika rokā, puse TV kastē - super - tad nu ieraudzīju kas tur iekšā un kā darās, ahhhh). Pretrunā vēl protams būs princips jo mazāk šādi kontakti audio ķēdē jo labāk, kas varbūt arī netraucēs bet nu šai gadījumā manuprāt tā ir lieka konstrukcija. Tad jau drīzāk paņem tādu brenda vadu kam vienā galā ir vajadzīgie štekeri un otrā galā pats pārlodē uz tādiem ko vajag, lētāk atkal nekā pārejas visticamāk sanāks, un 2 štekeri rezervei kastītē nebaltām dienām paliks.

Katrā ziņā jau katram sava izvēle. Var visādi, galvenais ka tik signāls aiziet kur vajag un kā vajag.

p.s. es parasti šitos pētot paturu prātā domu ka to visu var arī modificēt mājās. Galu galā tas ir tikai kabelis un ja labs tad ar to operējot var arī bez rupju vārdu praktizēšanas iztikt.

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 14:59:51 
Principa es atradu tevalo.lv teishi tadu vadu, kas man der, bet garums 5 m. Vai tik tas nebus par garu, vot kas mani uztrauc (maksa ap 5 ls), ko doma par shada garuma vadu?

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 16:21:16 

Nezinu jau cik tev garu vajag. Bet vienīgā garuma nozīme ir tam lai aizsniegtu vajadzīgo vietu, citādi "tha same business". Par skaņas kvalitāti uz šādām distanču starpībām nav jāuztraucas.

Ja par cenu tad tā arī ir aptuvenā cena šiem kabeļiem. No visiem ko esmu pircis zem 5Ls nav bijis neviens kas tiek lietots arī kam nopietnam (izņēmumi ir visādi nieki kas nāk no TV kastes utt kur tā pat skaņa ir bēdīga). Man pašam salodēt nākošajiem monitoriem kabeļus no Klotz + Neutrik sanāca uz 2 gab 1,5 metru garumu : 12Ls sčem to. Da to ar tiem tagad var iet mežus izcirst. Rēķini ka tev tur ir 4 štekeri kas katrs atsevišķi rupji 1Ls/gab maksā + pāris metri kabelis ar saviem pārdesmit santīmiem metrā. Pilnīgi normāli jāsecina.

Post subject:
PostPosted: 21-Aug-2006 23:06:14 
Moderators
Moderators

Es arī pats lodēju visus kabeļus. Parasti izvēlos Neutrik vai Proel apzeltītos štepseļus. Vadus izvēlos arī Proel, zemas kapacitātes O.F.C. vadus, dažādās krāsās, lai ''live'' uzstāšanos ātri un korekti varētu orientēties tai vadu žūksnī. Izvēlos vajadzīgos galus, vadu garumu, un lodēju tik augšā. Gali, atkarībā no veida izmaksā no Ls 1,00 līdz Ls1,80 ; vads no Ls 0,60 līdz Ls 1,20 atkarībā no dzīslu skaita un ekranējuma. Vadu garumu priekš skatuves izvēlos 5 m, tas man ir optimālākais. Tā kā par vienu šādu pāri vidēji samaksāju Ls 15,00 , bet man ir būtiski, lai vads kalpotu, un lai dēļ tiem nerastos nekādi nepatīkami excesi. Parasti nodrošinos ar visādiem vadu variantiem, itsevišķi, ja nākas kādreiz ''piejūgties'' ne pie savas aparatūras, lai neizmantotu nekādas pārejas. Citādi ir bijusi līdzīga pieredze kā NeckaSypash-am, ka puse no pārejas paliek rokā!
... nu lūk tāda pieeja, manā izpratnē un praksē ...

Post subject:
PostPosted: 28-Aug-2006 23:16:49 
1 līmenī - Mikseris.LV forumā
1 līmenī - Mikseris.LV forumā

ar tiem apzeltiitajiem shtepseljiem hz:)
Quote:
Myth: Gold-plated connectors sound better than connectors made with tin or nickel.

Fact: Gold does not tarnish, and tarnished connectors can cause problems, but there is nothing inherent in gold that makes it sound better than a clean connection using standard materials. Further, it is possible for connections using dissimilar metals to oxidize and deteriorate more quickly than if the same metal were used. So, mating a gold plug with a non-gold jack could theoretically make things even worse! Moreover, connectors plated with gold often use a very thin coating because of gold's high cost, and that plating can wear off with repeated plugging and unplugging. Therefore, while it would be unfair and untrue to say that gold connectors are a bad thing, unless both connectors are gold they are at best a waste of money and at worst a potential for eventual trouble.
Citaats no shejienes

Post subject:
PostPosted: 29-Aug-2006 0:03:35 

Man ir čupiņa apzeltīto jau pāris gadus vecu un lietošanā. Nekas tiem nav noticis. Un negrasās arī notikt. Ja jārunā par to priekšrocībām pret neapzeltītiem tad nevaru neko pateikt, nav man tādas mēraparatūras pašlaik lai reāli noķertu redzamu atšķirību. Un vienalga, zelts nezelts vai kas, apmuļļā kārtīgi pirkstos to spraudni un tad jau vairs nav svarīgi...... Tādēļ ir tādas konstrukcijas kā RCA un XLR izdomātas.

Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC+02:00